Blogolj!

A Budapest Honvéd bemutatott a modern trendeknek

Dorogi László
Ha tavalyi magyar bajnoknál minőségi párhuzamot szeretnének vonni az érkezők és azok bemutatásának módja között, akkor bizony könnyen lehet, hogy megvan az NB I egyik kiesője.


Manapság egyre több futballklub hívja segítségül a közösségi média adta változatos felületeit egy-egy új igazolása bemutatásához. Mi tagadás, haladni kell a korral és született is már jó néhány remek rövidfilm az ide-oda érkező futballistákról. Na, most ezeket a jó példákat George F. Hemingway és a Budapest Honvéd kommunikációs stábja - ha létezik egyáltalán ilyen - vagy nem tekintette meg, vagy egyszerűen csak szerettek volna egy igazán magyaros kisfilmet létrehozni. A Budapest Honvéd kommunikációs gépezete nagyon köhécsel mostanában, de Batik Bence leigazolásának bejelentése egészen tragikusra sikeredett. Nézzük is meg gyorsan, miről beszélünk.


Az egész videó úgy kínos, ahogy van. A kispesti klub mindenható ura a kisfilm elején beköszön a Honvéd-családnak, majd úgy kezd el beszélni a frissen beszerzett legújabb családtagról, mintha jelen sem lenne. Pedig ott van. Szemmel látható.

"A negyedik játékost igazoljuk le ebben a nyári szezonban Batik Bence személyében. Batik, aki egy belső védő, a Ferencvárosról jön hozzánk."

Tudom, tudom, a videóvágás művészete nem egy könnyen elsajátítható tudomány, ahogy az is biztosan rengeteg felesleges és drága időt vett volna el a szereplők és a készítők életéből, hogy újból felvegyék az elnök úr nyelvtanilag hibás, akadozó mondókáját. Sebaj, lépjünk túl rajta, nem Hemingway a legcikibb szereplője a minimozinak.

"Elsorban üdvözlök mindenkit, ööö, tényleg nagyon örülök, hogy itt lehettem" 

- mondja ezt a szájával a friss igazolás. Talán már menni is szeretne? Nem éppen ideális antré.


"Elsősorban azt szeretném hozzátenni, hogy ööö, nagyon símán mentek a dolgok - ezt szeretném megköszönni az elnök úrnak"

- szóval akkor mégis maradna, tehát jöhet a kötelező seggnyalás.
 
"Jövő héten már egy fontos meccset játszunk a Rabotnyicski ellen, úgyhogy tényleg úgy készülünk már, hálistennek ma edzésbe tudok állni, hogy ööö, hogy ööö resze, megpróbálunk, ööö továbbjutni."

Hát jó. Itt aztán már tényleg nem érti az ember, miért nem lehetett ennek a bemutatkozásnak újra nekivágni. Nem nagyon, csak egy kicsit, hogy úgy mégis összeszedett, összefüggő, értelmezhető mondatok hagyják el Batik száját. Persze, a magyar futballistáknál nem elvárás, hogy tudjanak nyilatkozni, de ez azért mégis égő kicsit. Ezután a játékos aláfirkantja új szerződését, miközben Hemingway úr bólogatós kutyásat játszik, majd visszaveszi a szót.

"Szeretném a szurkolóinknak mondani, hogy még jönnek igazolások, ööö, ebben a szezonban legalább két-három, ööö újabb, szintén minőségi igazolásra számítunk."

Tehát akkor remélhetőleg a játékosok minősége át fogja lépni ennek a bemutató videónak a minőségküszöbét. Csak ebben reménykedhetnek a Honvéd-szurkolók, mert ha minőségi párhuzamot szeretnének vonni a klubnál az érkezők és azok bemutatásának módja között, akkor bizony könnyen lehet, hogy megvan az NB I egyik kiesője.

Címkék: labdarúgás
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/55185/pics/lead_800x600.png
labdarúgás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?