Blogolj!

Büntető tizenegyes lábbal fogva

Kecskés István

Ezekkel a rohadt tizenegyesekkel csak a baj van. Büntetők… Párban. Amiket a kapusok néha védenek. Rémes…

Nem és nem! Ezt már nem lehet szó nélkül hagyni. Sajnálom. Tényleg. Kollegiálisan ég a bőr a pofámról. Rendeszeresen mondja a riporter, hogy büntetőkkel dől el a meccs, de ez maximum szakmaiatlan. Büntető ugye a 90, vagy a 120 perc alatt jár, a tizenhatoson belüli védőszabálytalanság után. Ami a döntetlen után jön az "csak" tizenegyes. 

A horvát–dán alatt Knézy Jenő futott egy ámokot. De nem ám egy sprintet, hanem egy maratont. Fókuszáljunk a hosszabbításra. A horvátok a 115. percben büntetőhöz jutottak (szabálytalanság volt előtte). „És a hosszabbítás utolsó percében itt a dráma!” Ha elvonatkoztatunk egy következő mondattól, amely szerint ez egy „teljesen szabályos büntető”, akkor is volt még hátra a meccsből öt perc. Tegyük hozzá, hogy konkrétan azt gondolta Knézy Jenő, hogy 115 percig tart a mérkőzés, mert amikor az óra 111.30-at mutatott, akkor mondta, hogy „három és fél perc van hátra a meccsből”.

Luka Modric kihagyta. Illetve Kasper Schmeichel megfogta – jobban is hangzik. Ennek is köszönhettük, hogy nem dőlt el a találkozó 120 perc alatt sem, így aztán jöhettek a tizenegyesek. Illetve a riporter szerint a „büntetők”. Maximum a dánok érezték magukat büntetve, de ők is csak a végén. 

Szóval a 11-esek. „Schmeichel is megfogta! (…) És megfogja Subasic!” Nem. De valóban kiütötte, kivédte. „Ennél drámaibbra nehéz megkomponálni.” – különös tekintettel arra, hogy alacsony drámai ismereteimre hagyatkozva azt írják. 

„Ha lesz döntés, akkor itt az utolsó párban dőlhet el a továbbjutás!” Ez mondjuk tény. Többnyire abban is szokott. Van, amikor nem, de azért… 

„Ezt meg megfogja Subasic!” – a horvátok kapusa lábbal védett. Majd a következő mondat: „Lábbal fogja Subasic!” – ismétlés a hülyeség anyja. Na, de Horvátország továbblépett – lábbal – és jött a jóslat. „Ez Oroszország ellen kevés lesz!” Szerencse, hogy nem ezt a meccset kell lejátszani a házigazda ellen újra, ráadásul ha volt gyatrábban futballozó csapat ma a horvátnál, akkor az orosz volt. 

Az a baj, hogy nekünk, akik a világnak a többségi felébe tartozunk tévén kell néznünk a vébét. És kapunk hozzá riportereket. Ez büntető… 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/55066/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?