Blogolj!

Elhunyt Anthony Bourdain, a legendás séf-riporter

A CNN munkatársa, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője 61 éves korában hunyt el. Anthony Bourdain öngyilkos lett.

A csatorna pénteken közleményt adott ki: „Hatalmas fájdalommal tudatjuk kollégánk és barátunk, Anthony Bourdain halálát” – írják és megerősítik azt is, hogy öngyilkosság történt. A tévés éppen Franciaországban forgatott, itt találta meg holttestét péntek reggel a szállodai szobájában barátja, Eric Ripert francia séf.  Parts Unknown című műsorának néhány hete indult el a 11. évada, amiből eddig 6 epizód került adásba. Az utolsó rész, amit leadott a CNN, Berlinben játszódott.

Bourdain karrierje 2000-ben indult be igazán, ekkor jelent meg A konyhafőnök vallomásai című könyve, ami szerte a világon bestseller lett. Ezután lett belőle tévés személyiség, aki nemcsak az ételeket és az egzotikus tájakat mutatta be műsoraiban, de az emberek viselkedésével is foglalkozott. Első televíziós műsora a Food Networkön futó Cook's Tour volt, majd a Travel Channelhez szerződött, ahol Anthony Bourdain – Fenntartások nélkül (Anthony Bourdain: No Reservations) címmel készített műsort, mely két Emmy-díjat is nyert.

2013-ban került a CNN-hez, ahol hamar csatorna egyik legismertebb arca lett. Parts Unkown című műsora Magyarországon is járt. Tévés karrierje mellett is újabb könyveket adott ki, cikkei pedig a legnagyobb amerikai lapokban jelentek meg.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/53805/pics/lead_800x600.jpeg
Anthony Bourdain,CNN,gyász
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?