Blogolj!

Nincs több Heti Válasz

Kecskés István

Ezen a héten jelenik meg utoljára a Heti Válasz nyomtatott kiadása – jelentette be Borókai Gábor, a lap főszerkesztője.

Persze, most lehet örömködni, hogy újabb Simicska-lap dőlt be, de én mégsem állnék be ebbe, az amúgy vélhetően nem túl hosszú sorba. Először is azért nem, mert kollegalitás is van a világon és nehéz attól elvonatkoztatni, hogy családos emberek állása veszett most el, ráadásul a szűkülő médiapiacon nem könnyű munkát találni mostanában. 

Másodszor pedig a Heti Válaszról egy szó jut eszembe: korrekt. 

Viharos volt a lap sorsa, ezt tudjuk, de a Borókai Gábor vezette szerkesztőség nem vett 180 fokos fordulatot a G-nap után sem. Nem ütötték elvtelenük a kormányt – odaszúrtak, ha lehetett – és nem nyalták senkinek fényesre a szebbik felét. Távolságtartó és mértékadó hetilap (volt) a Heti Válasz. Tartalomban és hangnemben simán verte a riválisokat, még akkor is, ha a HVG és mondjuk a 168 óra egyre kevésbé nevezhető újságnak, vagyis nem egy erős mezőny élén állt első helyen a lap, de arról nem a készítői tehetnek, hogy ilyen versenytársakkal találkoztak. 

A Heti Válasz nyomtatott kiadása megszűnik, csak a valasz.hu megy tovább és a digitális újságosnál elérhető lesz a lap is, de ez azért már nem olyan. A monitornak – jó esetben – nincs illata, ráadásul a papír susogása sem az igazi. Nyilván az a trend, hogy a nyomtatott kiadványok megszűnnek. Mégis piszok nehéz ezzel megbarátkozni, különösen akkor, ha értékes lapról van szó. 

A Heti Válasz megszűnése jelzés. A nyomtatott sajtó jövőjét megmutató jelzés, ami azt mutatja, hogy egyre kevesebb papírra lesz szükség. Kár érte… 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/53693/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?