Blogolj!

Orbán Viktor lefocizta a pályáról az Indexet

Pintér M. Lajos

A magyarok 10-ese nem kertel: fakenews-gyárak pedig kíméljenek!

Fotó: MTI/Beliczay László

Szeretjük vagy sem, egyáltalán nem csupán honi jelenség, de egyre inkább nemzetközi trend, hogy a politikusok megválogatják, kinek nyilatkoznak. Hogy ez a sajtószabadság alapértékének korlátozása-e, az más tészta, mint ahogy azon is lehetne parttalan vitát nyitni, a tyúk volt-e előbb vagy a tojás. Hiszen tudjuk jól: minden balhé úgy kezdődik, hogy a „másik” visszaütött.

A lényeg a lényeg: a vezető közéleti szereplők mostanában igyekeznek távol tartani maguktól az ellenérdekelt ellenoldal szembeötlően politikafabrikáló médiáját.

Orbán Viktor miniszterelnök e tekintetben remekbe szabott egyéni megoldással vétette magát észre, amikor is lefocizta a pályáról az Indexet, mely számtalan alattomos becsúszásával próbálta már meg tönkretenni a jelenkori magyarság 10-esének karrierjét. Ezúttal hiába kereste a labdát az Index lába, a kormányfő egyszerre kőkemény határozottsággal és szellemes könnyedséggel pöccintette odébb a bőrbogyót, úgyhogy a hoppon maradt médiamunkások kénytelenek voltak a levegőt széjjelrúgni. Történt mindez Nagykovácsi zöld gyepén, mármint az országos cserkésznap nyitóeseményén, a felújított Teleki–Tisza-kastély ünnepélyes átadóján.

Levakarhatatlan agilitással üldözte az Index a miniszterelnököt, aki azonban megforgatta a tengelye körül a bárdolatlan balszélsőt, amennyiben világossá tette:

„az egy fakenews-gyár, oda nem nyilatkozom”, majd rá is erősített: „kérdezni lehet, csak fakenews-gyáraknak nem válaszolok”.

Így történt, hogy egy támadás során kétszer is bebőrözték az Indexet. Próbálkozni persze továbbra is lehet, hiszen a labda gömbölyű, ugyebár.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/53235/pics/lead_800x600.jpg
fake news,Index.hu,labdarúgás,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?