Blogolj!

Egyre nagyobb játékos a Spíler TV

Egy, aki mindent visz! Ez ugyan az egyik RTL-es műsor szlogenje, de ezt az elvet követi a TV2 csoport sportcsatornája, a Spíler TV.

Nem is olyan régen jelentették be, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítésekbe is beszállnak, és már akkor megpendítették, hogy hamarosan az eddigi egy helyett három sportcsatornát kapunk tőlük. Ennek volt jele a Spíler TV átkeresztelése Spíler1 TV-re. Akkor még értetlenül néztünk, hogy vajon milyen műsorral fogják megtölteni a három adót, elvégre még most sem kimondott sportcsatorna a Spíler, hiszen napközben favágós dokureality megy ha odakapcsolunk. Most viszont megkaptuk a választ.

(Már megint) költöznek a Bajnokok Ligája meccsek

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Lassan már csak a Nóta TV és a Discovery csatorna nem közvetített még mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligájából. Merthogy ősztől a Spíler TV-t is kipipálhatjuk. Már eleve gyanús volt, hogy március 1-től megváltozott a csatorna lógója, és a sima Spíler TV-ből Spíler1 TV lett.

Merthogy ezt írták a közleményükben:

Tovább bővül a cégcsoport sportportfóliója, a Bajnokok Ligája, a Premier League, az NHL és a Moto GP mellett a világ – sokak által - két legjobb klubcsapatát felvonultató spanyol bajnokság, a La Liga, valamint az olasz bajnokság, a Serie A is a TV2 Csoport kínálatát erősíti ősztől. A két bajnokság mérkőzései a két új csatornán, a Spíler2-n és a Spíler3-on lesznek láthatók.

Ez kőkemény háború. És ez bizony nagyon fog fájni a Sport TV-nek és a Digi Sportnak is. Bár pont ma érkezett a hír, hogy előbbi ugyan elveszti a spanyol bajnokság közvetítési jogát, de a birtokukba került a Bundesliga, így talán még kicsit jobban is járnak. A Diginek meg marad a francia pontvadászat Európa csúcsbajnokságaiból. Ha csak a labdarúgást nézzük, akkor nagyot szakított a Spíler, hiszen az angol Premier League mellé megszerzett még két komoly ütőkártyát, a négy legnézettebb külföldi bajnokságból hármat ők fognak ősztől közvetíteni. 

Így a Sport TV a német bajnokság mellett a kézilabda Bajnokok Ligája, néhány teniszverseny, a küzdősportok közül a UFC (havi 2-4 esemény), és az amerikai sportok közül az NFL (ami szeptembertől február elejéig tart) valamint az NBA. Bár utóbbiból olyan keveset közvetítenek, hogy elhanyaqolható, és már így is állandóan lóverseny megy náluk délelőttönként. Emellett a jégkorong BL és a KHL is náluk nézhető, de nem kényeztetnek minket meccsek tömkelegével. Sőt! Van néhány magazinműsoruk, amik közül a Trash Talk kimondottan jó, a Heti helyzet annyira nem. Ezzel kell megtölteniük két csatornát.

Négyből három a Spílernél

A Digi sincs sokkal jobb helyzetben, ráadásul ők három sportadót üzemeltetnek, de az olasz bajnokság nekik is komoly érvágás. Néhány éve a Premier League mellé azért szerezték meg a Serie A közvetítési jogait, hogy esténként is tudjanak labdarúgó meccseket adni. Most pedig se PL, se olasz foci. A román tulajdonú cég annyival könnyebb helyzetben van, hogy a francia bajnokságot úgy fest megtarthatja, mellé a nem túl nézett belga- és skót bajnokság is náluk van, valamint a kosárlabda Euroliga, a hazai amerikai futball bajnokság, és a labdarúgó Európa-liga nem rossz alapanyag. 

Az viszont tisztán látszik, hogy kilenc sportcsatornának (plusz a két Eurosport, de ők más helyzetben vannak) talán nincs hely ezen a piacon. Viszont a legnagyobb baj nem is ez. A legnagyobb gond, hogy a Spíler egyelőre némely szolgáltató csomagjában nincs benne. Többek közt a Diginél sem. A UPC-nél igen, de őket éppen ma vásárolta fel a Vodafone, így ott is történhetnek majd izgalmas dolgok, igaz egy évig még biztosan nem kell emiatt aggódnunk. 

A helyzet tehát bonyolult, ám ha labdarúgó topligákat és Bajnokok Ligáját szeretnénk nézni, akkor olyan szolgáltatót válasszunk, akinél van Spíler TV. 

Címkék: spíler tv
1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/52381/pics/lead_800x600.jpg
spíler tv
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-05-09 20:00:54
Miután én nagyon nagy foci rajongó vagyok - régebben én is űztem ezt a sportot is - rengeteg mérkőzést nézek meg, ezért nekem a nyár egyik óriási ajándéka a Spíler Tv. a sport közvetítéseit kibővítő tendenciája !! Az angol, a spanyol foci mellé hozzájön az olasz is, így úszkálhatunk a foci gyönyörűségében !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?