Blogolj!

Elhunyt a legendás Körkapcsolás egyik alapítója

Pintér M. Lajos

Takáts Árpád évtizedeken át közvetítette a győri sportcsapatok mérkőzéseit a Magyar Rádióban, hangja összeforrt az Rába ETO-val.

Rövid, súlyos betegség után, életének 80. évében csütörtökön elhunyt Takáts Árpád, a Magyar Rádió az 1960-as években életre hívott legendás Körkapcsolásának egyik alapító tagja, szellemi atyja. Merseváton született 1938. július 1-jén. Főbb munkahelyei a Magyar Rádió, a Rádió nyugat-dunántúli szerkesztősége, illetve a Kisalföld napilap voltak.

Hosszú évtizedeken keresztül közvetített Győrből, de riporterként megfordult a szombathelyi, a soproni és a tatabányai pályákon is. A magyar sportrádiózás egyik legszínesebb, legjobb, sajátos, fanyar humorral megáldott egyéniségeként emlékezhetünk rá. Az 1974-es NSZK-ban rendezett labdarúgó-világbajnokságon 7 mérkőzésről tudósíthatta a Magyar Rádiót. Rádiós pályafutása végén Elmondom hát mindenkinek – életem és a sport című könyvében összegezte élményeit, szakmai életét.

Haláláig a Győr melletti Tényőn, az idén meghalt legendás játékvezető, Palotai Károly szomszédságában lakott. A Pro Urbe Győr díjas újságírót itt temetik majd el.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a Facebookon búcsúzik Takáts Árpádtól.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/51876/pics/lead_800x600.jpg
Körkapcsolás,Magyar Rádió,Takáts Árpád
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?