Blogolj!

Magyar Nemzet: Ungár Péter veszi a lapot?

Benne volt a pakliban, hogy ha a Fidesz-KDNP szövetsége nyeri a választást, akkor Simicska Lajos bezárja a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, de azért ilyen gyors döntésre kevesen számítottak.

Ungár Péter befektetne? (Fotó: mno.hu)

Gyorsan szögezzük le: a vállalkozó pénzügyi döntést hozott, ehhez semmi köze nincs közvetlenül a politikának. Persze elméleteket gyárthatunk, amelyek szerint a pénzember arra várt, hogy ha a Jobbik nyeri a választásokat, akkor a lapot és a rádiót is felpumpálja majd állami hirdetésekkel, de a párt elbukott, így a sajtótermékek megszűnnek. Ebben lehet valami, de lényegében mindegy is, a végeredmény a lényeg, amely szerint százak kerülnek most utcára. Természetesen a kollegiális együttérzés jár nekik, még akkor is, ha emberileg messze állunk egy részükkel egymástól. Bízom benne, hamarosan mindegyiküknek lesz munkája. 

No, de az élet megy tovább, még akkor is, ha – bár nem ismerem személyesen – ez az egész intézési mód amolyan igazi Simicskásnak tűnik. Kedden szól, hogy szerdán vége. Meg sem próbálta eladni a lapot és a rádiót? Teszem hozzá érzelmileg és sajtótörténetileg az 1938-ban alapított Magyar Nemzet a nagyobb kincs, nem a néhány évvel ezelőtt egyértelmű politikai célzattal alapított Lánchíd Rádió, amely rövid élete alatt két oldalt is kiszolgált. 

A merce.hu információi szerint azonban akad vevő a Magyar Nemzetre. Mégpedig Ungár Péter LMP-s politikus, aki lapértesülések szerint egy örökösödésből tett szert milliárdos vagyonra. Ugyanakkor ez eleve elvetélt ötletnek tűnik, hiszen ma hazánkban nincs olyan komoly kadó, amelynek csak egyetlen terméke lenne, ami ráadásul egy nyomtatott országos napilap. A néhány milliárd úgy tűnhet el, mintha soha nem is lett volna. Igazán nem akarom óvni Ungár Péter kasszáját – és örülnék is neki, ha a magyar sajtótörténet része nem szűnne meg –, de inkább vegyen részvényeket. 

2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/51005/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-10 16:56:40
Ha ez az LMP-s anarchista mindenképpen el akarja veszteni az összes pénzét és egyéb vagyonát, akkor én kifejezettem biztatnám is erre a "nagy" üzletre.
Erre mondják? TUTI BUKTA !!!!
Mostanában ugyanis, igen jól csengő (hogy úgy mondjam, kiemelkedően elismert) név a magyar média világában a teljesen lezüllesztett Magyar Nemzet c. napilap.
Mondom ezt mindazok mellett, hogy korábban hosszú évekig én is előfizetője voltam a valamikori "normális" újságnak.
Simicska betoppanásával ez aztán gyorsan véget ért.
Válaszolok
Ernest 2018-04-10 14:02:36
Hipp hopp, hirtelen, milliárdokat örököl csak úgy!? Nem is gyanús!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?