Blogolj!

A HVG és a kórházi kacsa

Minden kórházban van kacsa. Hivatalosan ágytál. Most ehhez került közel a HVG. Mármint a kacsához, ami ugye kórházi viszonyok között ágytál…

Szóval azt írta a hvg.hu, hogy Zacher Gábor, a Honvéd Kórház sűrgősségi osztályát vezető főorvos. Már a szóhasználat is fura, mert lemondani mondjuk egy miniszter tud, vagy egy szövetségi kapitány, egy munkavállaló esetében a felmondás a helyes – de ez részletkérdés. Csak az érdekesség kedvéért idemásolnám az internetes lap cikkének eredeti url-jét: 

http://hvg.hu/itthon/20180404_Lemondott_Zacher_Gabor

Nem annyira bonyult összerakni: a cikk címe eredetiben ennyi volt: Lemondott Zacher Gábor. 

Ma már azonban ez: Megy vagy marad? – ellentmondásos hírek Zacher Gáborról. 

Mert ugye az viszonylag gyorsan kiderült, hogy a főorvos nem tud a saját távozásáról, ami legalábbis sajátos ebben a helyzetben. Vélhetően tisztában van vele, hogy felmondott, vagy le. Mindegy, nem távozik a munkahelyéről. 

Ugyanakkor nem is ez a kórházi kacsa, vagy ágytál a lényeg, hanem az, hogy az egyik leggőgösebb, korábban szebb napokat látott, de közben ugye videóhamisítási ügybe is keveredett kiadvány össze-vissza ír. És azért lássuk be, így néhány nappal a választás előtt tökmindegy, hogy mi van Zacher Gáborral. Ugyanakkor, ha már ezt sem tudja eltalálni a HVG, majd gyenge kifogások mögé bújik, akkor mire számítsunk komolyabb ügyekben? 

Ez most egy semmitmondó kacsa volt. Ha úgy tetszik ágytál. 

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/50763/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-05 18:31:10
Nem meglepő eseménysor ez a HVG-nél. Az sem igaz, amit kérdeznek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?