Blogolj!

Szoci szeánsz: Karácsony-Messiás, emberi fehérje, Soros-buli

Ki kit nyomott le, ki kiben (nem) bízik, megvan-e a győzelem receptje, vagy éppen a vereség utáni helyezkedés kezdődött meg? Végignéztük, mit írnak a netes hírportálok a Karácsony Gergelyt pajzsra emelő szombati szoci szeánszról, az MSZP-kongresszusról.

A jobboldali sajtó Magyar Időktől Mandinerig nem pörögte túl a szocik, a Párbeszéd és a Liberálisok „tanakodását”, alapvetően a „királyi” MTI tudósítása alapján számolt be a szombati MSZP-kongresszusról, híradásaiban gondosan kiemelve, hogy a Fidesz-szóvivő Halász János Karácsony Gergelyt Soros György miniszterelnök-jelöltjének minősítette.

Teljes szétesés szélén a Karácsony-banda

Az MSZP kongresszusa az országos listát 164 igen, 42 nem szavazattal és 21 tartózkodással hagyta jóvá - írták a hírügynökségi beszámolók a szocik rendezvényéről. Persze a balliberális portálok már nem vették a fáradságot ahhoz, hogy ezt a számot értelmezzék, de mi most bemutatjuk, hogy ez mit is jelenthet.

A Hirado.hu számára a legfontosabb információ, hogy Fodor Gábor lemaradt a közös MSZP–Párbeszéd-listáról. Az Origo.hu úgy tudja, az „ellenzéki összeomlás szélén” megtartott rendezvényen az MSZP megyei szervezetei aggodalmukat fejezték ki, hogy a közös lista megugorja-e a 10 százalékot, de nem sikerült elérniük, hogy Karácsony Gergelyék az MSZP egyedüli listáján kapjanak helyet. A legradikálisabb megint a 888.hu volt, mely Halász Jánostól függetlenül megállapította, hogy Karácsony személyében „Soros embere rátelepedett az MSZP-re”, a Soros-hívek kellettek a szociknak, a liberálisok viszont nem, és a párt történetében először fordul elő, hogy

„egy tőzsdespekulánshoz köthető jelöltet indít a választásokon.”

Az ellenzéki hírportálok már mélyebb elemzésekbe is bocsátkoztak.

Az Index.hu pontokba szedte a kongresszus politikai tanulságait. Úgy értékel, elnapolták a szocialista belháborút, azaz „az MSZP átmenetileg jegelte a belső problémáit, Gyurcsány fellélegezhet, de Orbán kormányzására veszélyes üzenet sem hangzott el”. Azt is kiemeli:

„bizony az MSZP-ben a nagy parlamenti helyezkedés mellett már a választás utáni helyezkedés is zajlik.”

Az Index kritikusnak tartja a 10 százalékos határt, figyelmeztető jelnek nevezve, hogy a lengyel baloldal is így esett ki nemrég a törvényhozásból. A HVG.hu a többhetes alkufolyamat nyerteseit és veszteseit veszi górcső alá. Megfogalmazása szerint „bulihangulattal zárult az MSZP kampánynyitója,

az eddigi legnagyobb harcon túl vannak”.

A cikk arra is kitér, a listaállítás üzenete, hogy „Mesterházy Attila embereit lenyomták, a Párbeszéd viszont örülhet, lehet, hogy nagyon. Fodor Gábornak pedig csak az egyik szeme nevet.” Ha már lenyomás, az ATV.hu értesülései szerint a budapesti párttanács komoly vereséget szenvedett azzal, hogy nem sikerült felküzdenie Kunhalmi Ágnest a lista második helyére.

A 24.hu megemlíti: „rég tűnt ennyire tettre késznek és optimistának az MSZP”, és úgy bízik Karácsonyban, mint a Messiásban, azaz győzelmi hangulat uralkodott a kongresszuson.

„Minden rendben, vita nem volt, elfogadtunk mindent, a Fodor meg hoppon maradt”

– a Zoom.hu állítja már azt, hogy így lehet tömören, lényegre törően összefoglalni a háromórás tanácskozást. A Tarjányi-portál is értetlenkedik rajta, hogy bár a felszólalások alatt hullámzott a hangulat, a végjátékkal nem is kampánynyitónak tűnt az egész, hanem igazi örömünnepnek, ilyen lehet „a választás után, a győzelem éjszakáján a buli”. A 444.hu egyszerűen csak jót rötyög rajta, hogy

„akkora finálét tolt az MSZP-kongresszus, mintha megnyerték volna a választást”.

A Magyar Nemzet Online Molnár Gyulát idézve arra helyezi a hangsúlyt, hogy az MSZP és a Párbeszéd együttműködése „érdekházasságnak indult, de kezd alakulni a kémia”.

A „beszt of”-ot a Jobbik-közeli Alfahir.hu bogozta ki: Karácsony

„büszke arra, hogy az MSZP pirosa és a Párbeszéd zöldje összeért, de középen szükség van a változást akaró emberek fehérjére is.”

A portál szerint „kemény lesz ezzel vitába szállni”.

És tényleg...

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/48365/pics/lead_800x600.jpg
24.hu,444,888.hu,Alfahír,ATV,Hirado.hu,HVG,Index.hu,Karácsony Gergely,kongresszus,Magyar Nemzet,MSZP,Origo,Párbeszéd,Zoom.hu
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-02-11 10:20:43
Amint hallom , tombolás volt a szeánsz végén,idétlenkedtek ,ujjongtak meg visítoztak...de mire ??? Elevenítsük fel a banda részére majd ápr.9.-én a történteket és akkor majd mi is újjongjunk azon az orbitális butaságukon, hogy milyen emberek is vannak kommenista - cucilistáknál !! És ezek tolakodnának valamilyen vezetés megszerzésére...Bizony ilyen falkára még egy TYÚKÓL navigálása is TILOS , alkalmatlanság végett !!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?