Blogolj!

A Ripost, a Jobbik és a muszlim jelkép

Valaki keresse meg azt a gyógyszert, ami elgurult. Ez már nemzeti érdek lesz lassan!

Az alábbi történetben egyetlen dolog nem fontos, mégpedig a Jobbik. Sokkal inkább az újságírásról, annak a szörnyű jelenéről lesz szó. 

Azt kérdezi a mai Ripost – nem akárhol, hanem a lepedő mértetű lap címoldalán, irgalmatlan nagy betűkkel –, hogy "Miért van muszlim jelkép a Jobbik logójában?".

Hogy mi van, a hol? Egy régi vicc jut eszembe erről. A kérdés: miért jó a lónak? A válasz: miért, jó a lónak?

Nézzük a puszta tényt: a Jobbik logójában van egy piros kör, amit jobb alul kitakar egy zöld pont. Vagyis ettől nem egész a kör, hanem mondjuk háromnegyed. Ha akarom akkor ennek vörös Hold formája van. Ha akarom. De nem akarom. Sőt azt sem akarom elképzelni, hogy a zöld pont amúgy kitakar egy csillagot, amivel teljes lenne a muszlim "logó". 

De rendben! Legyen Hold. Nem az, de engedjünk az elmebajnak – az okos ugye… 

Csak azt ne feledjük el, hogy a szovjet elvtársak is nagy huncutok voltak ám. Mert az nem sarló volt a zászlón. Dehogy! Az egy félhold volt, nyéllel! Mert Moszkvában azt gondolták, hogy ők irányítják majd az égitestet. Is. Sztálin is úgy volt vele, hogy jobb elbújtatni a muszlim jelképet a címerben. Az a biztos. 

És akkor még ott vannak a székelyek is. Húha. Hát ott eleve egy Hold szerepel a zászlóban. Az nem tűnt fel a Ripostnak? Pedig azért elég egyérteműen ott van. Mondjuk azt még a hülye is tudja, hogy a székelyek nem annyira muszlimok. Vagy inkább kicsit sem. Persze a székelyek Holdja nem vörös. De ki lehet színezni és már jöhet is a bulvár címlapja. 

Bevallom leginkább az a folyamat érdekel az egészben, ameddig ez a kérdés a címlapra került. Összedughatták a fejüket és jól megtanácskozhatták. Nézegették a Jobbik logót, aztán hirtelen megvilágosodtak? Vagy valaki eleve segített ennek a baromságnak a tálalásában? És az sem mindegy, hogy ez komoly, vagy valami poén? Biztos nem komoly, poénnak meg gyenge. Mint az a lovas, amit idéztem…

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/48255/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kristóf Ábel 2018-02-09 14:34:52
azért az durva, amikor a Ripost akkora baromságot ír le, hogy már a kormánypropaganda egy másik szeglete is kiröhögi
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?