Blogolj!

Egy sajtótermék szerint opció miniszterelnököt ölni

Kecskés István

Lassan nem telik el úgy hét, hogy egy médiafelületet felhasználva, ne foglalkozna valaki a miniszterelnök megölésével. Most a Jobbik házi tévéje mutatta meg, hogy lövése sincs arról, hogy mit lehet és mit nem.

A Jobbik alapítványai által is finanszírozott N1TV Facebook oldalán jelent meg a fenti poszt a mai nap folyamán. A képen ugye egy holland főminiszter látható, akire lecsapott a népharag és ugye alul meg olvasható, hogy ez is egy opció. 

Nem menstég és még csak nem is súlyosbító körülmény, hogy az N1TV munkatársa nem maga dobta össze a montázst, hanem a Panasziroda nevű, a kétfarkú kutyákat – képzavarral élve – majmoló Facebook oldalról lopták. (Azon most lépjünk át, hogy nem megosztották, nem jelölték meg a forrást, hanem sajátként adták közre, mondjuk a képről legalább nem törölték a vízjelet.) Ugyanakkor az N1TV nézőinek egy része a Jobbik balra tolódása közben is megmaradt radikálisnak, mindeközben nem kedvelik a jelenlegi magyar miniszterelnököt, így nyilván rajongtak a posztért. 

A média felelőssége persze igencsak nagy, ezt még az N1TV józanabb gondokodású vezetői is tudják és törölték is a bejegyzést, sőt még közleményt is kiadtak. 

KÖZLEMÉNY
A mai napon az N1Tv egyik külsős munkatársa ellenőrzés nélkül tett ki egy posztot Facebook oldalunkra, amelyet azonnal eltávolítottunk, amint észleltük. A poszt tartalmától elhatárolódunk, nézőinktől, követőinktől elnézést kérünk!
Kisberk Szabolcs, főszerkesztő, N1Tv

Aha. Egy külsős, ellenőrizetlenül… Így szokott ez menni komoly helyeken. Eleve egy külsős nem nagyon szokott szerkesztői jogosultságot kapni a Facebook oldal felett, hiszen az azért tartogat olyan információkat, amihez egy ilyen státuszú – vagy marad, vagy nem – kollégának semmi köze. Ha meg mégis, akkor sem nagyon csinálhat semmit ellenőrizetlenül. Mert ugye egy külsős… 

Persze a nézőktől és a követőktől elnézést kérnek. A miniszterelnöktől nem. Pedig az is egy opció. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/48232/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?