Blogolj!

Pintér Tibor esete a Sárgaházzal

Kecskés István

Drámai: kitették Pintér Tibort a színházából – írta meg az igazmondó Blikkújság a hangazatos című cikkét. Majd aztán lényegében megcáfolta az állítását.

Pintér Tibor (jobbra) társulata kinőtte a Sárgaházat (Fotó: nlcafe.hu)

Vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a szigetszentmiklósi művelődési házat a köznyelv Sárgaháznak hívja és köztünk szólva akad nem kevés olyan vélemény, amely szerint Pintér Tibort nem ki kellene tiltani a sárga házak valamelyikéből, hanem az egyikbe el kellene helyezni, egy amolyan tartósabb kezelésre. Ez persze csak magánvéleménye sokaknak és nem is arra alapozzák, hogy "Tenya" egy 18 éves kislányak akarta csapni a szelet a dzsungelben – sikertelenül. Hanem mondjuk erre: 

Szóval akkor Sziget Színház és az igazmondó Blikkújság címe, vagyis az, hogy drámai módon kitették Pintér Tibor brigádját a művházból. Az érdekes művészt idézi is a lap, emígyen: 

…a színház otthona eddig a Szigetszentmiklósi Művelődési Ház volt. A teátrum azonban kinőtte a kis befogadóképességű művelődési ház kere­teit, és miután társulata a Nemzeti Lovas Színház társulatának magja, ezért új utakat és befogadóhelyeket keresünk. A színház produkciói továbbra is láthatók lesznek az országban, sőt Szigetszentmiklóson is, ahol tudtommal már most nagyon hiányolják az általam vezetett társulat szórakoztató előadásait…

Azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy többen sirdogálnak a sarokban, annyira hiányolják "Tenyát" és társait a Sárgaházból. Nézzük mit mondott ez az Adónisz. Egészen konkrétan azt, hogy kinőtték a művházat és új helyet kellett keresni. Amúgy a szerződést meg közös megegyezéssel bontották fel.

Egy új műfaj születésének vagyunk szemtanúi! A cikk, ami helyreigazítja a címben található téves állítást. 

Csudákat élünk!

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/48125/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?