Blogolj!

Mi volt előbb? A Fal vagy a Piramis?

Ragnar Volarus

Most aztán egyszer s mindenkorra kiderül, ki a kakas a szemétdombon. Merthogy ma este újabb "izgalmas" fejezetéhez érkezik a magyar kereskedelmi televíziózás legnagyobb derbije. Egymásnak feszül immár sokadszor is a TV2 és az RTL Klub. Ráadásul ugyanazzal a műsorral.

Fotó: musorvizio.blog.hu

Elég érdekesen alakult a két csatorna legutóbbi néhány hónapja. A TV2 a Piramissal és a nem makulátlan előéletű Stohl Andrással, hosszú idő óta először, a kereskedelmileg legfontosabb időpontban és korcsoportban egész januárban megnyerte a hétköznapok nézettségi versenyét. Pedig az RTL többször helyezte át műsorait az esti műsorsávban, mint ahány lépés hajdanán a Karpov-Kaszparov sakkcsatákban volt. Állítólag egyszer késve nyitott ki a Rózsa Bisztró mert már nem tudták a dolgozók, hogy mikor kerül műsorba a Barátok közt. Ennek köszönhetően, aki még tévéújságot vásárol, az akár már az aktuális héten pucolhatta a zöldséget, és csomagolhatta a kávézaccot a kiadványba.

Az RTL-nél persze igencsak berágtak, több okból is. Egyrészt szokatlan számukra, hogy nem őket nézik legtöbben, másrészt ők a Fal című műsorral egy jól bevált nemzetközi formátumot vettek meg. Amit bizony állításuk szerint a TV2 pofátlanul lenyúlt, és azon némileg változtatva jött létre a Piramis. Ennek finoman hangot is adtak a műsor előzetesében:

Most akkor mi volt előbb? A Fal vagy a Piramis? Joggal merül fel, hogy miért tudott hamarabb indítani a TV2? Mert Vajna úr bugyellárisa vastagabb mint az RTL gazdáinak, így míg utóbbi Milánóban forgatott le két próbadadást - ami egyébként előbb került műsorba mint a Piramis -, addig a Róna utcaiak pillanatok alatt felhúzták a díszletet és egész januárban teli torokból építették a Piramissal a nézettségüket.

És akkor elérkeztünk a mai naphoz, mikor megmérkőznek a felek. Először úgy tűnt elkerülik egymást, ám szinte ugyanabban az időben kezd a két műsor. A TV2-n 19.00-kor, az ellenlábasnál 5 perccel később lesz a rajt. (Apró részsiker Vajnáéknak, ez a hendikep még sokat érhet.) Ma kiderül, hogy a színházi manírjait levetkőzni képtelen Stohl András, vagy a rádióműsorával polgárpukkasztásban élenjáró Sebestyén Balázs lesz-e a győztes.

Fotó: nlcafe.hu

Mindenesetre érdekes lesz megnézni, hogy ugyanúgy működött-e a casting. Mert nem nagyon volt még a magyar televíziókban - énekes tehetségkutatót kivéve, de az más műfaj - ennyi nyivákoló, érthetetlen módon egy gumilabdához ordibáló, amúgy a nem túl nehéz kérdésekre válaszolni szinte képtelen játékos. Mert ebben a versenyben a TV2 kiütéssel győzött. Ma kiderül miképpen képzelik ezt az RTL-nél.

Aztán persze az sem kizárt, hogy inkább átkapcsolok a Sport 1-re, mert ott a Győri ETO kézis lányai BL-középdöntős meccset játszanak. Na az kérem színvonal és ott igazi küzdelmet láthatunk.

Címkék: RTL Klub, tv2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/48137/pics/lead_800x600.jpg
RTL Klub,tv2
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?