Blogolj!

Az ATV a magyar televíziózás Svájca?

Pintér M. Lajos

Németh S. Szilárd vezérigazgató rejtélyesen sejtelmes: „A politikának – mind kormány-, mind ellenzéki oldalon – vannak olyan érdekei, ami miatt az ATV-t nem érdemes piszkálni.”

A nap híre Simon Andrással - teljes a kormányellenes kórus.

Jó két hete – amúgy nem sokkal Havas Henrik „tanár úr” (emlékeznek még rá?) kiebrudalása után, talán nem is attól teljesen függetlenül – a 444.hu elementáris erejű támadást intézett az ATV ellen, elemzésében kikanyarítva: a Fidesz által sokáig „üldözött” Hit Gyülekezete balos tévéfellegvárából mára a Fidesz által „kegyelt” Hit Gyülekezete jobbos bulvártévéje lett. Számos cáfolat látott azóta napvilágot az ATV vezetése és munkatársai részéről, akik kitartanak amellett, hogy az általuk képviselt televíziózás alapvetően ellenzéki műfaj. Bicskák nyíltak a zsebekben pró és kontra.

Tény, ami való: a közéleti beszélgetősök ellenzéki túlsúlyának (hangvételének) tégláit nem ritkán a kormányzati hirdetések habarcsa tapasztja egybe az ATV-n. A kérdés már csak az, hogy

ez az egyensúly(ozás) kényes vagy pedig kényelmes...

Ehhez kapcsolódóan igencsak rejtelmes és sejtelmes nyilatkozatot adott a „médiacsaládtag” Hetek című hetilapnak a csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd, aki tanítani való vasárnapi üzenettel látta el mindkét politikai oldalt.

„Az idénre várható médiapiaci változásokkal kapcsolatban Németh S. Szilárd elmondta: az áprilisi választás utánra várható médiapiaci választások szerinte az ATV-t nem fogják érinteni.

'A politikának – mind kormány-, mind ellenzéki oldalon – vannak olyan érdekei, ami miatt az ATV-t nem érdemes piszkálni. Az ATV van olyan erős, hogy nem érdemes nekimenni, illetve kívül van a politikai frontvonalakon'

– mondta az általa vezetett csatorna helyzetéről Németh S. Szilárd, aki azt szeretné, ha egy év múlva is elmondhatná az ATV-ről, hogy az a magyar televíziózás Svájca: egy független, békés és anyagilag is gyarapodó televízió” – foglalja össze az atv.hu.

Egyenes beszéd. Arany(kor) rendel.

Ennyit a fjordokról.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/47813/pics/lead_800x600.jpg
444,ATV,Havas Henrik,Hetek,Németh S. Szilárd
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?