Blogolj!

Idióta, pojáca, bohóc – marcipándíszek Trump tortáján

Na, ezt nem teszi zsebre a tweet-lovag, ha elolvassa! A Mandiner majdnem talált egy valakit New Yorkban, aki szimpatizál Donald Trumppal De mégsem. Szóval alaposan megsorozták az egyéves elnököt.

A Mandiner gondolt egy merészet, és száguldó riportert küldött (küldött?) New Yorkba, hogy megtudakolja a döntően demokrata metropoliszlakóktól, hogyan vélekednek Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke első hivatali évéről. Olyan szaftos kis összeállítást sikerült rittyenteniük, hogy a tweet-lovag biztosan nem teszi zsebre. Avagy a fal adja a másikat.

Ha ez a cikk – még inkább a fordítása – a keze ügyébe kerül, izzadhat a teljes magyar diplomácia, tótágast állhat Szijjártó Péter, a magyar kormányfőnek jó ideig nem lesz jelenése a Fehér Házban!

No, de félre a tréfát, mert Mandinerék azért igyekeztek fenntartani az objektivitás látszatát. Büszkén újságolják, hogy majdnem sikerült találniuk egy helyi polgárt, aki szimpatizál az elnökkel – de aztán mégsem. Végül feladták. Hiszen Trumpot mindenki utálja. Ilyen egyszerű ez, mármint innen, a Kárpát-medencéből nézve. Vagy fekete, vagy fehér – mondhatnánk, de inkább visszaszívjuk, nehogy beleszaladjunk a New York-i (esetleg Mandiner-tudósító) PC-őrző-védők kifent késébe.

„Bohóc”, „idióta”, „pojáca” „szégyen, hogy ő az elnök”, „mindegy is, mit csinál, úgyis atomháború lesz a vége”, „nemzetközi szinten senki nem veszi komolyan, mivel nem politikus”, „szexista, rasszista”, „szexuális zaklató”.

Nagyjából és egészéből így köszönti a New York-iak piros-fehér-zöld Mandiner-szócsöve az elnököt.

Hirtelen mintha az összes szavazója felszívódott volna. Sajátos.

Tagadhatatlan, hogy viharos, belső és külső konfliktusokkal terhelt esztendőt tudhat maga mögött Trump elnök, de mielőtt bárki, akár a Mandiner megássa politikai sírját, legalábbis két dolgot érdemes figyelembe venni. A felméréseket elemző szakértők szerint a különc politikus támogatóinak tömegbázisa nem morzsolódott le. Az amerikai gazdaság pedig kiválóan teljesít, a Wall Street szárnyal.

2016. november 8-a óta csínján kell bánni a Trumppal (és az USA-val) kapcsolatos politikai jóslatokkal. A „bohóc” egyszer már mindenkit meglepett, feje tetejére állította a papírformát. Bízzuk az amerikaiakra, hogy eldöntsék, kérnek-e még belőle, és ha igen, meddig. Ha meg nem megy, az oroszok szívesen besegítenek. Van benne rutinjuk...

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/47509/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Mandiner,USA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Katalin 2018-01-21 12:37:58
LEHET,HOGY ,AHOL A FUTKÁROZÓ RIPORTERÜK KÉRDEZETT,OTT ILYEN VÉLEMÉNY VOLT,DE AZÉRT DONALD TRUMPOT AZ A NÉP MEGVÁLASZTOTTA VALAMIÉRT,SŐT SZAKÉRTŐ AZT MONDTA,HOGY A KAMPÁNY IGÉRETEIT IGYEKSZIK TELJESÍTENI,CSÖKKENT A MUNKANÉLKÜLISÉG, AZ USÁBAN,AMI ELÉG FONTOSNAK TŰNIK,LEHET,HOGY NEM AZ A KIMONDOTT POLITIKUS,DE Ő LEGALÁBB NEMZETI.HA A KOMMENTEKET OLVASNÁK AZ AMERIKÁBA VALÓ UTAZGATÁS HELYETT,AMIT UGYANCSAK A VÁLASZTÓK ÍRNAK,AKKOR MÁS VÉLEMÉNYT IS OLVASHATNÁNAK,ÉS BÉKÉN LEHETNE HAGYNI A KÜLÜGY MINISZTERÜNKET,AKI NAGYON JÓL DOLGOZIK-HÁLA ISTENNEK,NEM EGY KOVÁCS LÁSZLÓ !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?