Blogolj!

Ez történt idén a médiában – I. rész

Kecskés István

Izgalmasan indult az esztendő a média világában is. Elhagyta a közszolgálatot az egyik legjobb műsorvezető, erősített (…) az ATV – és ez még csak a felszín.

Január

Egy nagy találmánnyal kezdődött az év a média világában: elindult a Helyi Válasz internetes oldal, ami azóta sem csinál semmit csak mások cikkeit osztogatja, ezt amúgy úgy hívják, hogy Facebook. Mondjuk még ez is jobb program volt januárban, mint az Invitel előfizetőknek Eurosportot keresni a csatornák között, mert csak kultúrmocskot találtak.

Persze ehhez képest is agymosás volt, a TV2 Sztárban sztár és egy kicsi című műsora, amelyben konkrétan hülyét csinált magából több fellépő is.

Az Év Sportolója Gála lebonyolításában is voltak furcsa hangok, már eleve az is, hogy Kis Grofó szennye szólt a Nemzeti Színházban.

Január 22-én tragédia rázta meg az országot, amikor egy magyar gyerekeket szállító autóbusz szenvedett balesetet Olaszországban. Szomorú képet mutatott az, amint ez a szörnyű esemény megjelent a hazai sajtóban.

Február

Elkezdődött az átigazolási időszak: Sváby András az ATV-hez szerződött, hogy ott folytassa áldásos tevékenységét, a Figyelő új tulajdonosai pedig főszerkesztőt váltottak – így szokott ez lenni. Gundel Takács Gábor bejelentette, hogy elhagyja a közszolgálatot, így a Maradj talpon! is műsorvezető nélkül maradt. Ezért mindenképpen kár volt, mert a vége hozott még hatalmas poént. A Népszava szerkesztősége elkezdett kiegészülni a megszűnt Népszabadság korábbi munkatársaival.

Mindeközben felröppent a hír arról, hogy esetleg megszűnik a Heti hetes című műsor. Sokan egyenesen a kormányt látták az RTL döntésének hátterében.

Schobert Norbert megélhetési testnevelő is az ATV csapatához szegődött, "Magyarország erősödik" szlogennel indított műsort.

Március

Nincs is jobb annál, ha egy szép tavaszi hónap "kurvázással" kezdődik, Havas Henrik meg is tette. Legjobb tudomásunk szerint persze nem a szó szoros értelmében, hanem csak úgy verbálisan.

Az MTVA kiválasztotta Gundel Takács Gábor utódját a Maradj talpon vezetésére, Héder Barna kapta a nagy feladatot.

A reklámpiac is sokkolta a népet. Előbb ugye Kasszás Erzsivel, aki azóta is éli világát, majd azzal, hogy a Terminátort és Petőfi Sándort hozta össze egy filmbe. Hujber Ferinek vélhetően nem a pénztáros vette el az eszét, hanem valami egészen más, de színész annyi zöldséget beszélt a tévében, hogy az egy évre is elég lett volna. No, de aztán jött Alföldi Róbert kitárulkozása, amely szerint ő "egy rosszkedvű, baloldali, liberális, zsidó, buzi, menekültbérenc".

A MÚOSZ-ról is kiderült, amit eddig is tudtunk, vagyis azt, hogy a balliberális politika fontosabb a szervezetnek, mint maga az újságíró. A Momentum Mozgalom betört az origo szerkesztőségébe, de a "szakmai" szervezetet nem ez bántotta…

Hogy valami jó is kerüljön ide márciusról: Hajdú B. István szavalt egy zseniálisat a portugál–magyar előtt.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/46382/pics/15143496286664841_800x600.jpg
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?