Blogolj!

A HVG és a karácsonyi hülye viccek

Kecskés István

Van egy bölcs mondás arról, hogy mit kell csinálni azzal, ami nem megy. Például ugye egyáltalán nem kell eröltetni. Nos ezt az okosságot a HVG szerkesztőségében nem ismerik.

Már 2014-ben sem volt valami nagy eresztés a HVG "ünnepi" címlapja, akkor "Nagy harácsony" volt a főcím és a pénzzel teli jászolt Orbán Viktor, az imádkozó Lázár János és többek között Szijjártó Péter vették körül. 

Aztán az idei évvégi kiadás is hasonlóra sikerült. A cím ezúttal "Mennyiből az angyal – a fideszes kiskirályok országa", a képen pedig természetesen minden liberális fóbia megtestesítője Orbán Viktor, valamint Varga Mihály, Tállai András és L. Simon László is látható. 

És ha ez még nem lenne elég, akkor nézzük a szombat délutáni vezető cikket, amely azt magyarázza, hogy a kommunista diktatúrában, az állampárt vezetői tulajdonképpen szerették a karácsonyt, nem volt azzal semmi bajuk. 

Nem a karácsony volt tehát betiltva, hanem a Jézuska. Az Úr gyermeke ebben a karácsonyra való kicsinyítőképzős formában valóban csak az egyházi és az emigráns sajtóban fordult elő az állampárti diktatúra keményebb szakaszaiban. Másutt legfeljebb régi karácsonyokról szóló irodalmi művekben egyszer-kétszer.

Tehát a kommunistáknak Jézussal volt bajuk, de lássuk be, hogy a Megváltó azért elég fontos szereplője a karácsonynak. 

Hogy a HVG szerkesztőségében dolgozó sajtómunkásoknak mi a baja a karácsonnyal, azt nem könnyű megfejteni. Viszont jól látható, hogy nem jön be nekik ez az egész. Szeretni nem nagyon tudják, így aztán inkább hülye viccet próbálnak csinálni belőle. A baj, hogy ezen meg kevesen nevetnek. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/46328/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?