Blogolj!

Betelt a pohár – a HVG megelégelte a sorosozást

Pintér M. Lajos

Ami a meglepő, hogy váratlan helyen találtak ellenséget. Hiába, a balliberális médiauniverzumban is a pénz szaga az isten szava.

Kiverte a biztosítékot. Fotó: hvg.hu

Az utóbbi időszakban számos érdekes és tanulságos elemzés jelent meg azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon az ötlettelenségbe, tehetetlenségbe, tehetségtelenségbe és marakodásba fulladó, érdemi mondanivalóval nem rendelkező (nem kormány)pártok helyét miként vette át az ellenzéki, egészen pontosan balliberális hangvételű média. Értsd:

valójában a HVG, a 444, a 24, az Index, a Népszava, az ATV és társai csinálják a politikát az ellenzéki pártok helyett és azok érdekében.

Egy szólamban, kéz a kézben, a nagy közös cél érdekében.

Úgy tűnik azonban, az élet a ballib médiában sem habostorta, a vérszövetséget egy laza testcsellel felül tudja írni a csengő forintok csábítása. Avagy a „demokrata, független, objektív, kritikus, de szigorúan szakmai” médiauniverzumban is a pénz szaga az isten szava. Vagyis a sajtóholdudvar cápái képesek reprodukálni azokat a kicsinyes, öncélú és főként: egzisztenciálisan motivált, akár „fideszügynöközésbe” torkolló hajcibálásokat, melyeket politikai főszereplőik Gyurcsánytól Botkán át Karácsonyig egyébként tökélyre fejlesztettek az elmúlt évtizedben.

Egészen szürreális írás jelent meg ugyanis a HVG Online-on. A hárombetűs célba vette a Népszavát, amiért az szerepet kapott a kormányzati „sorosozásban”. Már amennyiben társadalmi célú, egész oldalas hirdetés bukkant fel a tőről metszett balos napilap mai számában, rajta az országgyűlési határozat az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatával szemben.

Ha (még) nem is géppuskázzák le a bal kertszomszédot a virtuális térben, egy jó masszív ideiglenes határzárat máris emelkedni látok lelki szemeimmel. (Ahogyan annak idején az ATV is megérezhette a szellemi karantén ízét, amikor épp a kormányzat együtt állította meg Brüsszelt vagy védte meg a magyar munkahelyeket a migránsoktól.)

A HVG persze azt állítja, a magyar médiapiac torzulásaira akarja felhívni a figyelmet, és még véletlenül, de véletlenül (hát persze!) sem arra kíváncsi, hogy:

„mit keres egy ilyen hirdetés, egy ilyen leplezetlen sorosozás az egyik legmarkánsabb ellenzéki újság hasábjain”, illetve „mennyire hitelesít egy ellenzéki médiumot, hogy azt hirdeti egy egész oldalon, ami ellen a 13. oldal kivételével publicisztikát, riportot, cikkek sokaságát írja?”

Amúgy a HVG szemszögéből „semmi baj nem lenne azzal, hogy a kormány ellenzéki médiumokban is hirdet. De...”

De.

Torz médiapiac – torz tükrön át. Szóval, semmi baj nem lenne, ha nem lenne savanyú a szőlő. De az.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/46114/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,hirdetés,HVG,migráció,Népszava,sajtószabadság,Soros György
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?