Blogolj!

Folklór a folklórban

Ragnar Volarus

A TV2 nevében nem hoz szerencsét az a kettes. Az esetek döntő többségében ez a pozíció jut nekik az RTL mögött. Így van ez most is. Sokadszor.

Hosszú évek óta van ez a fura, kicsit értelmezhetetlen folklór mifelénk, hogy a karácsonyt nem tudjuk elképzelni bejgli, halászlé és "Reszkessetek betörők!" nélkül. Idén úgy tűnt megtörik az aranyháromszög. De nem. Megment minket a TV2.

És ezt még bele is tolják az arcunkba egy rövid kisfilmmel. Persze nem ők az elsők akik ezt teszik. Idézünk fel néhány példát a közelmúltból. Ez talán 2015-ös.

De az RTL tavaly is biztosra ment. 

Idén ez a feladat a TV2-re hárult - miután Kolosi Péterék kerek perec kijelentették, rájuk ne számítsunk -, de nem akartak nagyon lemaradni. Beindult a nehézbombázás, elő is kapták a csatorna legtöbb ismert arcát. 

Az egésszel csak az a baj, hogy ezt már láttuk a másik csatornától. És eleinte még jót mosolyogtunk a "Kevin"-ezésen. Tegye fel a kezét, aki most is nevet ezen! Valahogy nem látom a kezek tengerét. Nem lehetne ezt úgy, hogy csendben levetítik, mindenki tudomásul veszi, és kész?

Ezek szerint nem. Sebaj! Lényeg, hogy a folklórnak megfelelően reszkethetnek a betörők, és a folklór szerint megint másolva második a kettest a nevében hordó csatorna.

Persze jobban belegondolva, van annak némi bája, hogy a TV2 - szakállával a Mikulást/Télapót idéző tulajdonosa - hozza el nekünk ezt az ajándékot. Köszönjük Vajna Claus!

Címkék: karácsony, RTL Klub, tv2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/45997/pics/lead_800x600.jpg
karácsony,RTL Klub,tv2
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?