Blogolj!

Kocsis Máté fejét venné a Blikk

Kisírt szemű lányok, megdöbbent edző, drámai felvételek – a bulvárlap szerint a józsefvárosi polgármester maga az istencsapása a magyar kézilabdázás számára.

Tulajdonképpen patás ördögnek nyilvánította a Blikk Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, a Fidesz budapesti elnökét. No, persze, nem ebben a minőségében, pontosabban mégis. Hiszen nehéz másként értelmezni azt az elsöprő erejű támadást, amit a bulvárlap Kocsis ellen indított a mai napon.

A történethez hozzátartozik, hogy a sportági szakszövetségek politikai (politikusi) befolyás-irányítás alá kerülésének állomásaként Kocsis Máté 2015 áprilisában a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke lett. A kritikusok szerint gyakorló politikusnak nincs keresnivalója efféle tisztségben, hiszen dilettantizmusuk és egész fellépésük csak konfliktusokat generál, mások viszont úgy látják, amennyiben a szakmai alapkérdésektől távol tartják magukat, éppen a hatalomhoz közel álló erős emberek teremthetik meg egy-egy sportág mellé-mögé az elengedhetetlenül szükséges lobbierőt. Nyilvánvaló az eredmények hosszú távon mutatkoznak meg, már ha megmutatkoznak...

Nos, miután a magyar női válogatott kikapott a franciák elleni vb-nyolcaddöntőben, a Blikk azonnal nekiesett a politikus-elnöknek, és Kocsis Máté lemondását követeli a férfi és a női válogatottak 2015–2016–2017-es kudarcait sorolgatva,

a „vezetésével egyre mélyebbre süllyed a magyar kézilabda” és az „egymás után érik a csapások a sportágban a felnőtt nemzeti együtteseinket” felütésekkel.

Újabb kudarc: egyre mélyebbre süllyed Kocsis Máté vezetésével a magyar kézilabda

Amióta új vezér, Kocsis Máté (36) állt a szövetség (MKSZ) élére, egymás után érik a csapások a sportágban felnőtt nemzeti együtteseinket. A politikus 2015 áprilisában vette át az irányítást: sikeres vb- és Eb-szerepléseket ígért, azt külön kiemelte, csapataink biztosan kijutnak a riói olimpiára.

A kisírt szemű lányokkal, megdöbbent edzővel, drámai felvételekkel illusztrált cikkben megjegyezik ugyan, hogy az elnök korábban világossá tette, több generáció esett ki a sportágból, és gyakorlatilag újjá kell építeni a magyar kézilabdázást, ennek ellenére nem ismernek kegyelmet. Persze a 444.hu türelme még hamarabb elfogyott, ők már tavaly év elején páros lábbal rúgták volna ki Kocsist, miután egyik válogatottunk sem jutott ki a riói olimpiára...

Valóban furcsa kettősség jellemzi a magyar kézilabdát, melyet az utóbbi időszakban eluraltak a légiósok. A női válogatott sem Eb-n, sem vb-n nem tud a nyolcba kerülni, a férfiak idén legalább a vb-negyeddöntőig verekedték magukat, és nemcsak a valóban minőségi játékosok terén tűnik kicsinek a merítés, de jó ideje hazai kapitányt sem talál (keres?) a szövetség. Ugyanakkor klubszinten hasítunk: mióta Kocsis Máté a szövetség elnöke, a Győr női csapata egy BL-diadalt és egy második helyet, a Telekom Veszprém férfigárdája két BL-ezüstöt és egy bronzot tud felmutatni.

Kié a kudarc, és kié a siker?

A kérdések kíméletlenek, a válaszok magyarosan átpolitizálódnak. Nem kicsit pofátlanság csak egyiket vagy csak másikat kisajátítani, netán valakihez ragasztani.

Nehéz megítélni, melyik nyom többet a latban a fentiek közül, már ami a sportág hosszú távú fejlődési lehetőségeit illeti. A Blikk mindenesetre átvágná a gordiuszi csomót. Vért akar, de rögtön.

1
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/45872/pics/lead_800x600.jpg
Blikk,Fidesz,kézilabda,Kocsis Máté,Magyar Kézilabda Szövetség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Katalin 2017-12-13 02:24:07
Blikk. A szakértő.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?