Blogolj!

A magyar gyerekeket hülyézi az index

Kecskés István

Igazi vasárnapi cikk az indexről. Gyalázkodó cím, de aztán a cikkben semmi… Csak most épp a magyar gyerekeket hülyézi a portál.

Hangzatos cím az indexről: "Mikulás előtt kiderül, hogy tovább hülyültek-e gyermekeink".

Elsőre Forrest Gump jutott eszembe: "Hülye, aki mondja!"

Másodikra is. 

Aztán a cikket elolvasva is. Ugyanis az írás tipikus vasárnapi. Figyelemfelkeltő cím, aztán semmi. A lényege ennyi: 

December 5-én lesznek nyilvánosak a legutóbbi, 2016-os Nemzetközi Olvasás és Szövegmegértés Vizsgálat (PIRLS - Progress in International Reading Literacy Study) eredményei - írja az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatására hivatkozva.

Ebből, illetve a tavalyi PISA-teszt eredményeiből kiindulva született meg a cím, ami egyszerre szól be sokaknak. A tanároknak – el a kezekkel tőlük! – és leginkább a gyerekeknek – tőlük meg pláne! Mivel a korosztály stimmel lehet, hogy az enyémnenk is. Nehéz visszafogottnak maradni, de kell. Az ember csak azon fortyog, hogy miként veheti egy sajtómunkás a bátorságot arra, hogy lehülyézzen egy csomó gyereket. Ráadásul ugye a mostani tesztet nem ugyanazok írták, akik az előzőt, tehát nehezen vethetőek össze. Ja, hogy hozzájuk képest? Ilyen meghatározás nincs. 

Naív nem vagyok. Nem minden tanár ugyanolyan jó – csak nekem van szerencsém, hogy a jobbak közé tartozók egy részét ismerhetem –, felkészült és azt is tudom, hogy vannak okos és kevésbé jó eszű gyerekek is, azt meg bátran állítom, hogy hülye gyerek nincs. Ellenben vannak hülye újságírók és még hülyébbek is – nekem is mondták már.

Meg vannak olyan gyerekek is, akiknek hülye – egyre hülyébb… – az apja. Na most, ha az okos gyerek egyre hülyébb apja, hülye újságíró is egyben, akkor olyan címet ad, mint az index. 

Címkék: Index.hu
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/45524/pics/lead_800x600.png
Index.hu
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?