Blogolj!

Pörög a világvége biznisz!

Kecskés István

Már a Ripost is… Nagyon nehéz követni, hogy hány világvége volt idén, de úgy tűnik egy még jön.

Nem tudni mi a jó abban, hogy rendre jön egy idióta, aki szerint adott napon majd valami rettenetes kisbolygó ráesik a Földre, aztán kész a baj, de egyre több ilyen félkegyelmű kerül elő. Volt ugye egy szeptemberben. Idén ez volt a legnagyobb, ami annyira ijesztő volt, hogy akadtak, akik gyorsan egymásba is szerettek, nehogy lemaradjanak a lényegről. Ki tudja, mit hoz ugye a világnak az ő vége. 

Ugyanakkor nem úsztuk ám meg, mert jön még egy világvége, amibe a Ripost című lapnak sikerült belevennie a karácsonyt is. 

A cím hangzatos: El­ma­rad a ka­rá­csony? Óri­ási asz­te­ro­ida szá­guld a Föld felé!

Azt a betyár mindenit. A gyerekek  már nem is írnak a Jézuskának, én is befejezem az előkészületeket, mert jön ugye egy bazi nagy kő, ami tönkreteszi az ünnepet. Is. 

De ne hülyéskedjük el! Száguld az óriási aszteroida egyenesen a Föld felé, nézzük meg, hogy mit ír a cikk. 

Egy rej­té­lyes, 5 km szé­les B tí­pusú kis­bolygó fogja sú­rolni boly­gónk pá­lyá­ját éppen ka­rá­csony előtt, a pesszi­mis­táb­bak sze­rint vi­szont fö­lös­le­ges a ka­rá­cso­nyi aján­dé­kok­kal va­ca­kolni, mert pont te­libe ta­lálja majd...

Na most akkor súrolja, vagy telibeveri? Nem mindegy. És a pesszimista az ki lehet? Az utca népe? Vagy valami kutató? 

Bár a NASA szerint csak egy „potenciálisan veszélyes kisbolygó” az orosz csillagászok mégis arra figyelmeztetnek, hogy az objektum túl közel fog elhaladni a Föld mellett 2017. december 16-án, és legfeljebb remélhetjük, hogy helyesek a számítások.

Ajaj, alakul az új hidegháborús nézeteltérés. A laza USA szerint ez csak egy csip-csup izé, ellenben az oroszok komolyan veszik a figyelmeztetésüket. A sajátjukat. 

Ellenben itt a cikk mindentvivő bekezdése. 

…nem lehetetlen, hogy a 3200 Phaethon épp szétesőben van. Erre sajnos nincsenek hiteles számítások. Ha pedig ez éppen most fog megtörténni, könnyen lehet, hogy egyes darabjai telibe találják a Földet.Mindenesetre érdemes lesz figyelni az eget december 16-án, mert látványos égi fényjátéknak ígérkezik...

Nem vicces, jó?! Mert ha mondjuk felém esik egy ilyen kavics, akkor az marhára nem látványos égi fényjáték, hanem konkrét életveszély… Ha meg nincsenek is hiteles számítások, akkor mit riogatnak minket ezekkel a baromságokkal? 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/45352/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?