Blogolj!

A Viszkis rabló, mint példakép?

Egy ideje megy már a TV2-n az Ázsia Expressz című sorozat, amelynek egyik főszereplője Ambrus Attila, más néven a Viszkis rabló.

Nézzük a tényeket. Ambrus Attila 39 bankrablásnak volt részese. Kétszer kapták el, az első alkalom után megszökött. A bűncselekményekért 17 év börtönre ítélték 2002-ben, vagyis ha nem videlkedik olyan jól, akkor még mindig a sitten lenne, ám mivel nagyon rendes volt a rács mögött 10 esztendő után kiszabadult. Azóta keramikusként dolgozik, most pedig feltűnt a TV2 celebműsorában. A párosversenyben Berki Krisztiánt – nem, még véletlenül sem az olimpiai bajnok tornászt, hanem a másik híres figurát – kapta, ami megint megér egy külön mesét, de ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a képesítés nélküli ogre (Shrektől ezúton is elnézést kérek a párhuzamért) rendszeresen feltűnik a képernyőn, mint megélhetési celeb. 

Szóval főműsoridőben egy elítélt bűnöző szaladgál fel és alá Ázsia különböző utcáin. Nyilván azok az emberek, pénztárosok, banki alkalmazottak, akik elszenvedői voltak Ambrus rablásainak ezer örömmel kapcsoltak a műsorra és megelégedéssel vették tudomásul, hogy az egykori rabló példaképpé válhat a tévét nézők között. Félreértés ne essék: Ambrus Attila aranyos ember. Éppen annyira jópofa, kedves, mint mondjuk ebben az országban egymillió másik. Nem azért került be a műsorba, mert extra jófej. Hanem azért, mert egy bankrabló, aki a saját megélhetését, luxusutazásait azzal biztosította, hogy elvette mások pénzét. Ha ez nem lenne a múltjában, akkor csinálhatná otthon a köcsögöket napestig, senkit sem érdekelne különösebben. 

Odajutott a TV2 (is), hogy a nézettségért mindent felad, az amúgy sokak szerint konzervatív televízió bűzözőt futtat. 

Bravó!

2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/45000/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Mari 2017-11-24 04:28:42
Minden kinek van még egy esélye .Ő nem ölt embert,és igen is lehet szeretni.Nem mocskolódik mint a riporter .
Válaszolok
Emil 2017-11-22 08:24:41
A "Viszkis" a maga idejében meglehetős népszerűségre tett szert, mert nem a magántulajdont, hanem a gazdag és olykor a közvélemény által is csalónak tartott intézményeket, a bankokat fosztogatta. A betéteseket ezzel kár nem érte. Egyfajta mondabeli "jó" betyár lett, mint pl. Rózsa Sándor. Amúgy meg büntetését kitöltötte, akkor mi is a gond? Ja, hogy a TV2.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?