Blogolj!

Zavar az erőben – Zoom.hu: a nagy balos machinátor

Pintér M. Lajos

Tökéletes összhangban ugrott neki a Tarjányi-médiának az MSZP és a DK, a Zoom.hu mesterterve tehát ezúttal is mágikusan működött.

Alaposan összekuszálta az amúgy is követhetetlenül kusza ellenzéki szálakat a magyar médiaipar legújabb üdvöskéje, a szinte a titokzatos (titkos) semmiből előtört Zoom.hu. Tarjányi Péter bizniszportálja (a háttérben a baloldal izgalmas hátterű biztonságpolitikai szakértőjével, magánzsarujával, előtérben a halott Népszabitól importált Murányi Andrással) egyszer már odavágott a balos gyülekezetnek, amikor is

Botka László antigyurcsányista szoci miniszterelnök-jelöltet tanári dakota nyíllövéssel vitte padlóra a tulajdonképpen azóta sem létező Magyar Progresszív Mozgalom álcája mögé rejtőzve.

Most egyszerre „zoomoltak” az MSZP-re és a DK-ra, úgy, hogy elképesztő egységbe kovácsolták a két rakás szerencsétlenséget. Mi a receptje a trükknek?

Közöljünk egy cikket, melyben megírjuk, hogy tuti biztos infónk van az MSZP és a DK megállapodásáról, ismerjük a 106 egyéni jelölt listáját, sőt, megtudtuk, hogy a szocik Liberális Gábort, a gyurcsányiak pedig Bajszos Lajost viszik be „a hátukon” a Tisztelt Házba. Sőt, tegyünk rá még egy lapáttal, az Együtt, a Párbeszéd és az LMP is jöhet, ami filozófiánk a merő gesztusok politikája, szóval fel- és átkaroljuk őket tavaszi Széllel, sípos Juhásszal, dobbal, nádi hegedűvel.

Az Orbán Viktorral és a Fidesszel kevéssé szimpatizáló magyarok által olyannyira óhajtott összeborulást néhány óra leforgása alatt sikerült produkálni. Az elvtársak megtalálták a közös ellenséget: a Zoom.hu-t.

Molnár Gyula szoci elnök nyitott azzal, hogy ami itt történt: „nem újságírás, ez politikai befolyásolási kísérlet, maga a politikacsinálás”. Ugyanis – állítja – minden ilyen „találgatás és megtévesztő szivárogtatás csak arra alkalmas, hogy időben távol tolja a valódi megállapodást”. No fene! A DK-nak sikerült erre is rátromfolnia, miután gengsztertempóban beizzította a webes kalózmédiát. Molnár Gyula 168 Óra-interjújához kánonban csatlakozott a Nyugati Fény és az Európa Kávézó teamje. A fényesek úgy világították meg a lényeget, hogy „turbófokozatra kapcsolt a Zoom.hu kavarása a belpolitikában: a zavaros hátterű portál péntek reggel leközölt egy kamu listát”. Majd értetlenkedtek egy sort, és tippjük sem volt, miért „járatja le magát” az új világháló-üstökös „10 perc alatt cáfolható blődlikkel”. Az europér koffeinisták tovább habosították a kapucsínót. Billentyűikkel leverték, hogy a Zoom-zümmögés „egyetlen érdemi eleme sem igaz. [...] Azért mégis akadnak tanulságok. A legfontosabb: szocialista forrásaink szerint Mesterházy Attila kavar a háttérből...”.

Szóval a jó öreg szegfűs Zorro, aki nyilván el akarja lehetetleníteni a nagy októberi történelmi kormányváltó megállapodást.

Tiszta sor. Mindent értünk. Vagy mégsem? A baltáborban a politika csinálja a médiát, vagy a média a politikát? Kérdezzük meg netán Molnár Zsoltot?

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/44937/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,DK,Gyurcsány Ferenc,Molnár Gyula,MSZP,összefogás,Tarjányi Péter,választás,Zoom.hu
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?