Blogolj!

Felfokozott feminizmus, férfiak sértődnek meg nők helyett

Kecskés István

Most aztán kiélhetik magukat a feministák! Olyat mondott a Nemzeti Sport újságírója Berkesi Judit exfocista riporternek, hogy megállt a levegőben a sodrófa.

Minden leírt és kimondott szónak jelentőssége van a feministák tombolásának, a zaklatási botrányok kirábbanásának idején – minden zaklatót büntessenek meg! Erre fogta magát Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport újságírója és interjút készített a legjobb magyar sportújságírónők egyikével Berkesi Judittal, aki nemcsak jól kérdez, hanem még csinos is. 

Az interjú amolyan "Sinkovicsos" – lehet szeretni, nem szerezni, de mindenképpen stílus –, nincs benne nagy csoda. A második kérdésen aztán felhorkantak a liberális újságírók – ez mondjuk nem annyira lényeges, mert csak egymás közt prüszkölnek –, a feministák, de még Török Gábor politikai elemző, aki amúgy a Magyar Labdarúgó-szövetsé elnökségének a tagja, a női labdarúgás feltétlen rajongója és patronálója is "befűzte a papírt". 

Az újságíró ugye lehet hülye – ez nekünk kérem alanyi jogunk! –, de azért Török Gábortól többet vártam. Az interjú ugyanis nem úgy kezdődik, ahogy azt az elemző idézi. Hanem így fest az első kérdés és a válasz: 

– Pontosan milyen poszton játszott?
– Szűrő voltam.

És innen köt át Sinkovics Gábor a tésztaszűrőre. Hogy ez jó, vagy nem jó, az ízlés dolga, de nem hímsoviniszta az tuti. Persze bele tudom magyarázni én is, ha akarom ezt is, meg azt is. Csak nem akarom, ám annak ellenére is, hogy nem ismerem Berkesi Juditot biztos vagyok benne, hogy ha számára sértő lett volna ez a mondat, akkor olyan simán elküldi Sinkovics kollégát melegebb éghajlatra, mint a szél, nem hiszem hogy helyette kell hisztiznie megsértődnei néhány férfinak. Én nem teszem, mert nem akarok megfelelni sem a feministáknak, sem a hímsovinsztáknak. Még ebben a felfokozott feminizmusról híres világban sem. 

És, akkor egy mondat a végére, amin aztán nyugodtan meg lehet sértődni: jobban szeretem, ha egy nő főz, mintha futballozik. Mégpedig azért, mert szerintem mifelénk a konyhában jobbak a hölgyek, mint a pályán, például sokkal jobb a bablevesük, mint a tolódásos védekezésük. Az esélyegyenlőség jegyében annyit jegyezzünk meg, hogy a férfiak is. Ettől még focizhatnak lányok és fiúk is. De véleményünk talán lehet. 

A mezőny legjobbja - interjú Berkesi Judittal - NSO

Berkesi Judit, az MTVA sportriportere rövid idő alatt vált népszerűvé a szurkolók körében, és fogadtatta el magát a játékosok között. Nem kis munka ez: nőként a futball világában talpon maradni, hitelesnek lenni, jókora kihívás.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/44690/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?