Blogolj!

Havas „tanár úr” pofán vágná az államtitkárt

Pintér M. Lajos

Az Élet és Irodalom történetének egyik legtalálóbb grafikája jutott eszembe az ATV kedd esti A nap híre című műsora közben. A hetilap még 2000 őszén hat falloszként és egy vaginaként ábrázolta az első Orbán-kormány idején a polgári-konzervatív gondolkodásmódot, értékrendet, beállítottságot gusztustalan módon pocskondiázó Heti Mocsok Hetes című műsor szereplőit. Ennél hitelesebb, illetve plasztikusabb képet nem is lehetett volna rajzolni az ezredfordulón elszabadult hajóágyúként tomboló, agysejtpusztító kereskedelmi tévék magukat celebnek képzelő primitív idiótáinak népbutító, nemzetgyalázó, magyarhergelő tevékenységéről.

Szóval az ÉS és a falloszábrázolás!

A jelenleg az ATV műsorvezetőjeként sztárgázsizó Havas Henrik Táncsics Mihály-díjas újságíró, címzetes államtitkár, címzetes egyetemi docens, a fent említett Heti Mocsok Hetes egyik farka „arca” a zaklatások témaköréről csevegvén felidézte, hogy annak idején a Parlamentben Tasó László (Fidesz) – később államtitkár – a „Te mit pofázol bele, kisanyám?” böffentéssel illette ellenzéki képviselőtársát, Szabó Tímeát. Amúgy vállalhatatlan, legkevésbé sem polgári-konzervatív módon. Havas „tanár úr”, a tahóság és a bunkóság címzetes doktora viszont büszkén mesélte, nemrégiben számon kérte a PM-társelnök gyermekét,

miért „nem volt egy férfi a [Szabó családban], aki pofán vágta volna ezt az idiótát”. Amire azt a választ kapta, hogy „több férfi is jelentkezett, de végül úgy gondolták, ennyit nem ér meg ennek a bunkónak a megregulázása”.

A szemüvegeit tövig rágcsáló flegmaságcsászár számára tehát a népnevelés annyiban merül ki, hogy az otrombaságra, a verbális agresszióra a fizikai agresszió a helyes válasz. Pofán vágni, „megregulázni”, aki olyat mond vagy olyat tesz, ami nem tetszik. Ebből tanul majd a magyar, és ez teremti meg a társadalmi békességet, a toleranciát, a kölcsönös elfogadást.

Havas Henrik és a hasonszőrű balliberális barbárok soha véget nem érő médiatakonykodása figyelmeztető felkiáltójelet tesz Kornis Mihály író legendás üzenetének – „mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket” – végére. Kártékony és veszélyes ez a „munkásság”, melynek valódi tartalmát az ÉS 2000-es grafikája mutatja meg. Ami – via Kovács Zoltán főszerkesztő – vélemény és értékítélet is egyben.

Művészien mesteri, tanárian tökéletes.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/44534/pics/lead_800x600.jpg
A nap híre,ATV,Élet és Irodalom,erőszak,Havas Henrik,Heti Hetes,Szabó Tímea,Tasó László
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?