Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

(18+) Picsák luxuskivitelben

Kecskés István

Döbbenetes sorozatot kapunk a Viasat3-tól. Olyan értékrendet próbál közvetíteni, ami nem is érték, nem is rend. 

Ők itt hatan olyan nagyon trendik, hogy na még…

Van a Viasat3-nak egy új sorozata, a Feleségek luxuskivitelben. Zseniális! Az embernek a Ponyvaregény című film egy klasszikus jelenete jut róla eszébe – nem, nem a "pofánlőttem b@szd meg" fordulat, hanem egy másik –, de erre majd visszatérünk. 

Adott hat nő. Pontosan olyanok, akik a hullámvasúton felfelé sikítanak, lefelé meg néznek bambán néznek maguk elé. Szóval hat nő, akiknek megadta az élet, hogy feleségül mehettek egy "férfi bőrbe" bújt bankszámlához és gyorsan alkalmazkodtak is a körülményekhez. Mert például azon nem, vagy csak nagyon keveset gondolkodnak, hogy az életben a pénz, vagy a szerelem a fontosabb-e. Kitalálják ugye? Igen a pénz sokkal lényegesebb, mert a "szerelem véges". Vagy legalábbis végesebb, mint a pénz. 

Szóval a pénz nem olyan véges? Erről mondjuk kérdezzék meg Tarsoly Csabát… Na mindegy. 

Vissza a nőkre. 

A műsorban aztán kiderül, hogy a hat "nő" nemcsak pénzéhes, hanem amolyan igazi – feministák most lehet kapaszodni erősebben a készülékbe, mert ez fájdalmas lesz – hülye picsák, akiknek tényleg semmi sem jó. A jelenetekből az is kiderül, hogy fogalmuk sincs róla, a férfibőrbe bújt bankszámla honnan és miből szerzi a bevételt a luxusra. Mondjuk igazuk van! Mik ők? Adóellenőrök? Sokkal inkább haszon-élvezők. 

Aztán azt is megtudtam, hogy van olyan kutya, amit 2-3000 euróért vesztegetnek. Lett volna belől olcsóbb is, de az meg ugye kinek kell? Szegény kutyám most azért nagy bajban van. 40 ezer volt – forint!!! – és kiderült róla, hogy alaposan túlárazták. Ki is heréltettem… No persze nem a műsor hatására. 

Aztán lehet kapni Magyarországon 900 ezer forintért női táskát – a marha, ennyiből vehetett volna kb. tizenöt Wartburgot, amibe sokkal dolog fér bele egyszerre mint a szütyőbe – és simán el lehet pattintani 2 milliót cipőre. Egy párra. Hogy szakadna bele az első csatornarácsba a sarka… Azt ki sem számolom, hogy ennyi pénzből mi minden hasznos dolgot csinálhatna az ember. Én például vennék belőle cipőt is! És még mindig maradna úgy 1.990.000. 

Na most akkor arról már ne is beszéljünk, hogy ezeknek a jóasszonyoknak van a házukban személyzet. Ahogy egyikük nevezte: "szolga". Az ám! Szolga. Aki vélhetően nem keres rosszul azzal, hogy a nagyasszony körül ugrál és nyiván még jót is röhög a főnök háta mögött, amikor beleköp a kétmilliós cipőbe. Csak úgy szolgaian. És ráadásul a rántotta receptjét is tudja, ellentétben a gazdájával. 

Szóval a Viasat3 műsorára tűzött egy rém kellemetlen, olyan világképet közvetítő sorozatot, amit itt a magyar demokrácia kellős közepén úgy kellene betiltani, hogy a fal adja a másikat. Mert az élet nem ilyen. Az életben 300 forintos, örömmel elfogyasztott Duna parti kávé van, okos nők és okos férfiak, könyvek, filmek, séták vannak. Meg érzelmek. És nemcsak az az undor, amit egy magyar polgár érez akkor, amikor ezt a mocskot nézi, hanem az is, ami fontosabb a pénznél. 

És akkor a jelent a Ponyvaregényből. És ezért kifejezetten elnézést kérek, de gondoltam én nem írom le, mondja el Bruce Willis. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/43280/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?