Blogolj!

Sigmund Freud Botka Lászlót is térdre kényszerítette

Pintér M. Lajos

A hazai balliberális sajtó imád csámcsogni a jobboldali politikusok bakijain, ám annál kevésbé bukkanunk a saját holdudvarukhoz tartozó közszereplők elszólásaira. Pedig érdemes figyelni a szocialista szájmozgásokra is, mert nemcsak vidám, de tanulságos perceket is szerez, ha félreteszik a kettős mércét. Szerdán például Szeged szocialista polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, a jelenleg éppen Brüsszelben a kormánybuktatásra pénzért és politikai támogatásért kuncsorgó rodeózó Botka László csapott a lecsóba.

Az utóbbi hetek során olybá tűnt, Botka tökélyre fejlesztette a politikai közhelyek és a tartalmában és szóhasználatában is a Rákosi-korszakot idéző ígéretek ismételgetését. A jobboldali sajtó ellen pedig bojkottot hirdetett, hogy véglegesen eliminálhassa az esetleges kellemetlenségeket. Ám lám, ő is tud hibázni. Szerda este Kálmán Olga a Hír TV-ben “Egyenesen” az EU központjából kapcsolta Szeged polgármesterét, hogy a Gyurcsány Ferenccel újra kiélesedő üzengetésről és acsarkodásról (is) faggassa. Ekkor lépett közbe Sigmund Freud, és Botka László kifejtette, mit gondol a DK elnökéről, illetve a magyar választópolgárokról, akiknek amúgy a bizalmát el szeretné nyerni.

“Az én személyes és politikai véleményem egyébként egészen biztosan jobb Gyurcsány Ferencről, mint egy átlag választóról” – mondta Botka.

Hogy – futballnyelven szólva – ez csak ez lecsúszott lövés volt, vagy a tudatalatti lépett működésbe, és kibújt a szög a zsákból, azt az olvasóink fantáziájára bízzuk.

Tekintse meg a Botka-bakit az alábbi videón 8:11-től!

Persze nem ez volt az egyetlen elszólás, amivel az MSZP miniszterelnök-jelölte a saját szekértáborán belül és azon kívül is leleplezte magát az utóbbi napokban. Emlékezetes, a Reuters hírügynökségnek nemcsak a Magyarországot védő fizikai határzár lebontását helyezte kilátásba, de azt is kifejtette, hogy „ha úgy teszi fel a kérdést, hogy megépítettük-e volna (2015-ben, a migrációs válság kellős közepén – a szerk.) a kerítést, határozottan azt mondom, hogy NEM.” (Miközben minden felmérés szerint a lakosság 90 százaléka támogatja a kormány migrációs politikáját.) Saját politikai szövetségesei közül Gyurcsány Ferencről azt állította: “direkt csúsztat, tudatosan félrevezet, hazudik”, míg a másik korábbi kormányfőt, Bajnai Gordont Kádár Jánossal, Rákosi Mátyással és Horthy Miklóssal említette egy lapon a tekintetben, hogy nem szerepeltetné őket választási listáján – nem kis felháborodást kiváltva a balliberális táborban.

Forrás: SZEGEDma.hu

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/38887/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,Egyenesen,Gyurcsány Ferenc,Hír TV,Kálmán Olga
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?