Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Díjazzák a legtehetségesebb diákmédiásokat

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület idén a Várkert Bazárban rendezi meg a 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A május 19-i eseményen díjazzák a legtehetségesebb diákújságírókat, az egésznapos fesztivál látogatói pedig szakmai és szórakoztató programokon vehetnek részt, találkozhatnak népszerű vloggerekkel, youtuberekkel, tévésekkel, újságírókkal.

Az ország minden részéből várja a látogatókat a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 2017. május 19-én, pénteken az immár 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Az egésznapos rendezvénynek a budai Várkert Bazár ad helyszínt, amelynek mintegy 1800 négyzetméteres multifunkciós rendezvényterme a korábbiaknál is több, látványosabb szakmai és szórakoztató programra ad lehetőséget. A felújított épületkomplexumot a fesztivál ideje alatt vezetett sétákon mutatják be az érdeklődőknek.

A DUE Médiahálózat a hagyományokhoz híven idén is az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon díjazza a legtehetségesebb diákújságírókat, fotósokat, rádiósokat, videósokat az általános és középiskolás, illetve a felsőoktatásban tanuló korosztályból. Az idei Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra, a NETbiztos pályázatra és az Ifjúsági Sajtódíj pályázatokra több mint ezer pályamű érkezett be. A győztesek kétmillió forint összértékben kapnak díjakat.

A 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programjában a korábbi évekhez hasonlóan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is részt vesz. A látogatókat idén az internet kockázataira, veszélyeire figyelmeztetik. Ugyanezzel a témával foglalkozik a Telenor és a DUE NETbiztos pályázata, és a Telenor standjánál izgalmas kvízjátékkal várják az érdeklődőket. Hogy hogyan segítik az okoseszközök a tanulást, azt az NKA Képbe hozunk pódiumán próbálhatják ki az ifjú újságírók. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság standjánál közlekedésbiztonsági játékokkal, „robotzsaruval” és szimulátorokkal tehetik próbára magukat a résztvevők.

A rendezvénnyel párhozamosan megrendezett Csodák tárháza programon a természettudományok izgalmas és népszerű oldalát mutatják be. Fiatal tudósok mesélnek kutatásaikról, mutatnak be látványos kísérleteket. A résztvevők egy igazi dínó csontot is megfoghatnak.

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál vendégei lesznek ismert tévések és rádiósok, újságírók mellett olyan népszerű vloggerek és youtuberek, mint Török Ábel, Csecse Attila, Szabyest, NessajNana&panka és a THEVR.

Az egésznapos programban a színpadon folyamatosak lesznek a szórakoztató produkciók. Bemutatkoznak például a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány  négylábú tagjai, fellépnek táncosok és tűzzsonglőrök, valamint koncertet ad Szabyest és énekel Peller Károly operett énekes.

 

Bővebb információ:  www.due.hu

http://www.due.hu/esemeny/249/24-orszagos-ifjusagi-sajtofesztival

https://www.facebook.com/events/176319292877463/?fref=ts

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/38329/pics/lead_800x600.jpg
DUE,sajtófesztivál,várkert bazár
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?