Blogolj!

Kocsis Éva, avagy Havas Henrik újra a közrádióban

Egészen vérlázító volt ma reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának “műsorvezetője”. Soha nem gondoltam volna, hogy a több mint negyven éve, minden hétköznap reggel hallgatott rádióműsoromat műsorvezető-függővé teszem. Innentől 6 óra előtt 2 perccel szépen meghallgatom, hogy ki lesz az aznapi házigazda, és ha Kocsis Évanevét mondják be, akkor azzal a lendülettel ki is kapcsolom a rádiót.

Történt ugyanis, hogy 7 óra előtt Bősz Anettet, a Magyar Liberális Párt ügyvivőjét hívták be azzal a céllal, hogy a szakképzés – általa vélt – anomáliáiról beszélgessenek. Valószínűleg ez volt a cél, csak hogy pontosabb legyek.

A téma napirenden is lehet – a CEU-s, meg gulyásmártonos csatazajban kedves kis rés -, ezért érdekelt is, hogy liberálisék miként fogják meg.

Na, ezt képtelenség volt megtudni. És nem Bősz Anett miatt.

Kocsis Éva, mint valami túlfalatozott úthenger, a saját kérdéseire megkezdett (befejezésre esély sem volt...) válaszokat meg sem hallva-hallgatva ávós kihallgatótisztnek is beillő módon darálta közbevágva,

számon kérve a hallgatók előtt ismeretlen adatokat úgy, hogy az ember már-már megsajnálta a riportalanyt és azon tűnődött, hogy

miként bírja ezt a havashenrikesen alpári stílust,

mikor áll fel és csapja be maga mögött (teszem hozzá teljesen indokoltan) a stúdió ajtaját.

Kocsis minden határon túllépett. Pár hete hasonló produkciót mutatott be Szél Bernadettel kapcsolatban (ennyire nem bírja a nőket, vagy éppenséggel nagyon is?) egy telefoninterjú keretében, a minimális riporteri intelligencia legapróbb jelét sem mutatva, de az kismiska volt a maihoz képest.

Kocsis Éva arroganciája, egész pályás letámadása, tudálékossága, megfelelési kényszere (kinek?), hallgatóriasztó szuszogása (Verebes István nőben…) biztosan piros pontot kapna a 888, az origo, a Pesti Srácok, vagy a Ripost szerkesztőségében, de könyörgöm, ez a közrádió! A mindennemű szakmaiságot nélkülöző, politizáló acsarkodás – ami sehova nem vezet, mert éppen az ellenkező hatást éri el: nem Bősz Anett érveivel (azt ugyanis fizikailag képtelenség volt hallani…) vitatkozik ez a poszt, hanem a mérhetetlen műsorvezetői bunkósággal foglalkozik.

És ez a nőszemély készíti a miniszterelnöki interjúkat immáron 2 éve. (Mondjuk akkor húsvéti nyuszi a fűben, nem ennyire vehemens…). De azért hallani azt is, amikor Orbán Viktor egy-egy kérdés, közbevágás után mély levegőt vesz, jól leszívja, hogy higgadt maradhasson a válasz alatt.

Kocsis Éva most biztosan boldog, mert leírták a nevét. Elérte, amit akart. Gratulálok! De akkor most, karrierje csúcsán, hagyja ott szépen a közmédiát és keressen más munkát. Mondjuk a szakiparban. A finnországi számaival. Csak ne a médiában.

Hétfőn reggel meg meghallgatom, hogy ki lesz a műsorvezető, aztán döntök arról, hogy melyik csatornát hallgatva autózzak be a városba. 

3
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/37399/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Károly 2017-09-29 08:59:02
Boldog napok voltak az elmúlt hetekben, amikor nem hallottam Kocsis Évát. Reménykedtem, hogy más munkakörbe helyezték csak ne beszéljen. Évek óta kapja a kritikát semmi eredménye, marad ez a gőzhenger stílus, keveredve zavarodott hebegéssel a válaszadók félbeszakítása oda nem illő kérdéssel, amely a kulturált párbeszéd csíráját sem képviseli.
Válaszolok
László 2017-06-26 11:08:23
László
Ma reggel 2017.06.26-án különösen irritáló volt Kocsis Éva stílusa, de Gőgös Zoltán alelnök úr rendesen helyre tette. Megjegyzem, hogy a beszédsítust a hangsúlyok alkalmazását nem ismeri, de nyilván így tanulta otthon és az iskolában.
Válaszolok
János 2017-06-20 08:12:16
Benne lennék egy tüntetésben Kocsis Éva ellen. Korábban már E-mail-eztem a rádióval. Biztosítottak, hogy a műsorvezetők rendszeres képzésben vesznek részt. Megírtam, hogy Kocsis Éván semmi eredmény nem látszik, küldjék el.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?