Blogolj!

Alapítványi kézbe került az index.hu

Kecskés István

A Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, megvásárolta az index.hu kiadóját, és az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át

Az indexen megjelent közlemény a követlezőket írja: 

A Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100%-os tulajdoni hányada 2017. április 20-án Alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.

A tulajdonosváltással egyidőben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új 100%-os tulajdonos „Magyar Fejlődésért Alapítvány” új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, akik maguk közül az Igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották.

dr. Bodolai László

Magyar Fejlődésért Alapítvány

kurátora

Dr. Bodolai László ügyvédként már kapcsolatban állt az Index Zrt.-vel, hiszen húsz éve képviseli a kiadót és az oldalt különböző perekben. LMP-s delegáltként tagja a Nemzeti Választási Bizottságnak. Kereszty Gábor közgazdász, de korábban volt a TV2 vezérigazgatója, hírigazgató-helyettese és főszerkesztője is. Dolgozott a Magyar Televízióban és a Magyar Rádióban is, de volt a ProSiebenSat1 alelnöke, valamint a Viasat3 kreatív igazgatója. Dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, a Közgép felügyelő bizottságának elnöke, a Mahir ilyen testületének tagja – mindkét vállalkozás Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik. Hét éven át kapcsolatban állt az M-RTL Zrt.-vel, de a Class FM-et működtető cégnél is volt igazgatósági tag. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/37389/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?