Blogolj!

A média befolyásolja Gulyás Mártonék ítéletét

Két bírósági tárgyalás borzolta ma a kedélyeket. Egyrészt mára tűzték ki Sarka Kata és Hajdú Péter válóperét, másrészt pedig ma jelent meg a bíró előtt Gulyás Márton és Varga Gergő, akiket garázdasággal váldoltak, mert a hétfő esti tüntetésen festékes palackkal dobták meg a Sándor palotát. 

Hajdú Péteréket viszonylag könnyen elintézhetjük, mert kb. annyira érdekel az egész, mint magát az érintettet, hiszen a váló férj el sem ment a tárgyalásra. A helyzet annyiban különleges, hogy akár ezt is követhettem volna élőben az interneten. 

Gulyás Márton és Varga Gergő tárgyalásába viszont belenéztem. Láttam és hallottam a vallomásokat, a bírói, ügyészi és ügyvédi kérdéseket is. Persze nemcsak én, hanem mindenki, akit kicsit is érdekelt ez az ügy. Amellett, hogy az embernek majdnem megesett a szíve a két vádlotton, mert – nem biztos, hogy tudatosan – szerencsétlen balfasznak balféknek tűntek mindketten, ez az egész közvetítősdi komoly kérdéseket vet fel. Lehet-e élőben mutatni egy bírósági tárgyalást, amelynek pédául az egyik vádlottja a folyósón várakozik és közben hallgatja, hogy mit mond a másik érintett?

Nem vagyok jogász, de ez nekem valahogy fura. Ellenben az ügyész elvégezte a szakmája ellátásához szükséges összes iskolát és neki is az volt: jelezte is, hogy az élő közvetítéseknek köszönhetően a tárgyaló termen kívül is mindenki tisztában van azzal, hogy Gulyás Márton mit mondott a vallomásában. A bíró az élő videós közvetítést megtiltotta.

És mi történt?

A Blikk oldalán viszont tovább folyt a közvetítés.

Teszem hozzá, már mindegy is volt, hiszen Varga Gergő a folyósón eddigre már végighallgatta miket mondott Gulyás a tárgyalóteremben, ez pedig alapvetően befolyásolhatta az egész ügy lefolyását. 

A média hatalami ág. És már bírósági ítéleteket is befolyásolhat. 

Kár, hogy Hajdúék ügye elmaradt. Az is biztos rejtegetett izgalmakat. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/37166/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?