Blogolj!

Nincsenek jelzők

Kecskés István

Két esetre kaptam fel a fejem az MTVA-val kapcsolatban. A kettőnek látszólag semmi köze egymáshoz, de a megtörténtük nem sok jót jelez előre.

Al Ghaoui Hesna elhagyta a köztévét (Fotó: wmn.hu)

Először is jött a hír, hogy Al Ghaoui Hesna elhagyja a közszolgálati tévét. Megszűnt a népszerű riporter Bábel című műsora, más feladatot nem akart vállalni, így felmondott. A wmn.hu-nak adott interjújában sok érdekességről beszét a félig szír származású újságíró. Többek közt arról is, hogy nem értett egyet azzal, ahogy az MTVA a migránsokkal kapcsolatos híreket tálalta, de a nézetei miatt soha, egy rossz szava sem volt senkinek. Al Ghaoui Hesna azt is elmondta, hogy szerinte sem az a megoldás, ha megnyitják Európa kapuit és mindenkit beengednek és azt is hozzátette, hogy nem látja a migrációs hullám végét. 

Szóval egy értékes riporterrel és műsorral szegényebb lett az MTVA. 

Aztán az M1-en csütörtök reggel, fél kilenc körül a képrenyőre került egy szerkesztő, aki a labdarúgó Magyar Kupa szerdai eredményeiről beszélt. A műsorvezető feldobta neki a labdát és felsorolta az elődöntőbe jutott négy csapat nevét, majd a sportszerkesztő igyekezett frappánsank, gördülékenyen átvenni a szót: "Te mondtál négy csapatot és mondok négy jelzőt: papírforma, bravúr, gólzápor és idegenben."

Maradjunk annyiban, hogy ez a helyzet kimaradt, jóindulattal kapufa lett, de inkább nagyon mellé szállt ez a labda. Amúgy általános iskolai nyelvtan, harmadikos, negydikes anyag a szófajok meghatározása. 

Vagy az is lehet, hogy Hesna elvitte a jelzőket is magával. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/36877/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?