Blogolj!

TV2: nem jött be a játékcsere

Kellett egy darabig nézni a TV2 "Annyit ésszel, mint erővel" című új vetélkedőjét, hogy az ember döntésre tudjon jutni vele kapcsolatban. Nekem sikerült: a jövő héten más lesz a műsor vacsora közben.

A helyzet azért bonyolult, mert a Majka vezette "50 milliós játszma" úgy volt jó, ahogy azt kitalálták. Volt benne hiba, hiszen akadt olyan adás, amikor lefagyott a rendszer, de mindennel együtt is kifejezetten szórakoztató volt a játék. Ennek egyik oka, maga a műsorvezető, hiszen az "ózdi hős" tehetséges. Érti és érzi a szórakoztató ipart, ráadásul úgy tudott fontos szereplője lenni az élő (!) adásnak, hogy nem ő volt a középpontban.

A váltó-adást vezető Till Attila azért is van nagy bajban, mert nem igazán játszik hazai pályán. Ő elsősorban rendező, annak ráadásul nem is utolsó, ezt a Tiszta szívvel című alkotásának sikerei is mutatják. Mégis belement egy olyan játékba, amelyben érdekesnek gondolt – legyünk őszinték nagy részben rém egyszerű – hölgyekkel és urakkal közösen kell összedobnia egy érdekesnek szánt adást.

Nem sikerült és ez nem a műsorvezető felelőssége. A szituáció borzalmas, hiszen elvileg két ismeretlen emberből kellene együttműködő feleket varázsolnia, majd a végén ugyanőket kell egymás ellen hangolnia. Ez nem az ő pályája. Olyan szintű a kulturális különbség Till Attila és a mellé vezényelt játékosok között, hogy azt lehetetlen áthidalni. Éppen emiatt izzadtságszagú az egész adás – nem csak azért, mert a szereplőket erőkifejtésre is kényszerítik egy-egy feladatban.

Ez az egész perce a TV2 nézettségi adatain is meglátszik. Az "50 milliós játszáma" egyik utolsó adása 700.871 nézőt ültetett a képernyő elé, addig az "Annyit ésszel, mint erővel" eddigi csúcsa 515.626 – ez amúgy az első adás volt.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/36735/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?