Blogolj!

Panka, avagy Alföldi Horcruxa

Charlotte

Olvasom, hogy meghalt Panka, Alföldi Róbert kutyája. Aki köztünk szólva egy helyes keverék kutyus volt. Én kutyarajongó vagyok, értelmes okos szemű eb volt, ez kétségtelen. 

De ennek a kutyának Alföldi mítosza lett, mert mindenhová vele ment. Mint a fehér kis pudlik az elmagányosodott "női" világban. Gyerek helyett, társ helyett. Robi meg is mondta sokszor, egyedül lenne nélküle.

És pont. Nem is értem Alföldin kívül miért kell mindenkinek ezen keseregni. A gyász, akár egy kutya elvesztése, belül a társban okoz fájdalmat.

Valóban az első gondolatom az volt, hogy Panka, egy horcrux, ami a HP (Harry Potter) legendában egy darab Voldemort lelkéből, amivel halála után újjászülethet. Hisz szinte őt magát írta a sajtó művésznek, intelligens és érzékeny csodalénynek. Szinte Alföldi Róbert volt maga. Szinte ő rendezett gazdája helyett..

Nehéz azonban Alföldit a gyilkos Voldemorthoz hasonlóvá képzelnem. És halkan megjegyzem, a horcruxok megsemmisülése, gyengíti a mágust.

Nem értettem, miért kell ebből mindenhol hírt kreálni. Nem értem miért kell mindig átformálni a valóságot valami mássá?

Nincs elég hír a médiában? Ha egy elhunyt keverék kutyából zseniális művészt faragni hír ma, akkor egy ideális, sőt idilli hely a Föld bolygó és maga Magyarország. Nem a gyászt firtatom, de vajon hány kutyának adatott meg hogy halála napján médiasztár legyen belőle?  Tényleg ez kell nekünk? Tényleg ez a magyar valóság?

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/36647/pics/lead_800x600.jpg
Alföldi Róbert,bulvár,Harry Potter,Horcrux,Panka
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?