623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

Alföldi Róbert a rosszkedvű, baloldali, liberális, zsidó, buzi menekültbérenc

Hát ez van, ami a címben is van. Vitatkozni nem nagyon lehet vele, mert valóban így van. Az állítás igazához vezető út hosszú volt és rögös. Alföldi Róbert érdekes művész ismét nyilatkozott és ahogy ez ilyenkor lenni szokott sajnálokozott egy sort, a saját keserűségét úgy beállítva, mintha a hazánk sorsa lenne borzalmas. 

Én már el vagyok könyvelve baloldali, liberális, zsidó, buzi menekültbérencnek.

– mondta az index.hu-nak adott interjújában Alföldi Róbert. 

Aztán ezzel az állítással kapcsolatban lényegében azt elemzi, hogy ebben az értelemben az ő sorsa már beteljesedett, ezen már nem tud változtatni és a nyilatkozatból úgy tűnik már nem is nagyon akar. 

Meg még persze bele is rúg egyet a hazájába. Mert mint mondja, hogy amúgy nagyon jót szórakozna azon, ami itt történik, ha nem itt lakna. Persze mivel itt lakik jogot formál magának arra, hogy hazudjon egy méreteset, hiszen azt is állítja, hogy Magyarországon ürállomás épül – szó sincs róla, pusztán hergli az olvasókat, amikor az egyetlen magyar űrhajos, Farkas Bertalan szülőfalujába egy múzeum épül. 

Alföldi Róbert a Budapest Pride megnyitóján (Fotó: szombat.org)

Alföldi amellett, hogy az idézett mondatot elmondta megmutatta, hogy még mindig milyen furcsán látja a világot és a nemzeti éléről való leváltását. Mert nem azt mondja, hogy szart csinált más értékrendek szerint gondolkodott és dolgozott, mint az állam, amelyik finanszírozta a színházát, hanem beállítja magát mártírnak, a rendszer áldozatának. 

Jó, igaz, nem bírom ezt a kormányt, ezt mindenki tudja – de ennek mi köze is van a teljesítményemhez? Soha nem politizáltam direkten a színpadon.

Alföldi arról is beszélt, hogy mi az, ami egyes estekben vezérli, amikor elvállal egy szerepet. A beszélgetésben szóbakerült a Játékkészítő című musical is, amelyben játszott. A riporter szerint ez a darab gagyi volt – az nem érdekes, hogy sokan látták… –, de a művész ebben is megtalálta a motivációt, mégpedig a pénzt. 

Amikor felkértek, akkor sem a hihetetlen művészi kihívás miatt mondtam igent.

Ilyen ez. Mindig kell valami, ami miatt el kell vállalni egy feladatot. És aztán ezen is lehet panaszkodni egy sort arról, hogy milyen rossz ma Magyarországon. Maximum csak pénzt lehet keresni és óriási darabokat lehet rendezni. Szörnyű lehet ez egy színházi embernek. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/36407/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?