Blogolj!

A Szabad Nép szava

A Népszavánál mindig zajlik az élet. Most éppen Népszabadságtól érkezett brigád vette át az irányítás. Az egymásnak korábban örök hűségesküvőt tevő, de persze szerteszét szaladt népszabisok "szakmai kommandósként" verik szét a hosszú nélkülözés után gazdaságilag megnyugodni látszó Népszavát. 

Fazekas Ágnest kitüntette Tarlós István március 15-én (Fotó: nepszava.hu)

Blogunk információ szerint, ma hivatalosan is bejelentette felmondását a Népszavánál a hazai belpolitikai újságírás egyik nagyasszonya, Fazekas Ágnes főmunkatárs. Úgy tudjuk, hogy többhónapos amerikai kiruccanás után, kezdetben megbízott majd kinevezett belpolitikai rovatvezetőként foglalkoztatott Bíró Marianna hazatérte után lehetetlenné tette a Kormányinfóról, illetőleg az Echo TV Szorító című műsorából is ismert, a rendszerváltás óta majd' minden politikai szereplővel nagyinterjúkat készítő és kölcsönösen korrekt viszonyt ápoló újságírónőt.

És mindehhez jöttek a "majd mi megmutatjuk, hogy mitől döglik a légy" alapon működő volt Népszabadságosok, élükön a frissen, a 34 (!) ember által megválasztott MÚOSZ elnökkel, a méregzöld Hargitai Miklóssal és tették-teszik partvonalra azokat a ős-népszavás kollegákat, akik a legnehezebb, pénztelen időkben hosszú-hosszú hónapokig fizetés nélkül, egymással ebédjüket, uzsonnájukat megosztva, időnként egymás közt pártízezer forintos kölcsönöket adva tartották életben a legendás szociáldemokrata lapot. Most azonban hetykén fújnak a Népszabis új szelek, így ők a "mór megtette…" kategóriába kerültek.

A dolog pikantériája, hogy épp március 15-én tüntette ki Tarlós István Csengery Antal-díjjal Fazekas Ágnest. Normális esetben az ilyen munkatársakat foggal-körömmel védik és maradásra bírják. Mondom: normális esetben. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/36241/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?