Petőfi Terminátor

Kecskés István

Két reklám sokkolja most a magyar közönséget. Az egyikben egy hölgy énekel arról, hogy ő bizony nem más, mint a Kasszás Erzsi. Nagyjából az jön le a filmből, hogy neki baromi jó. Mi nézzük, nekünk nem olyan felhőtlen ettől az életünk… A másikban meg a Nemzeti dalt szavalják és közben a Terminátor lövi halomra az embereket. Utóbbi vajon melyik tévén megy? 

Kasszás Erzsitől annyira lefagytam, hogy muszáj volt egy kicsit átalakítani. És nagyjából azt is éreztem, amikor láttam, amit Chuck Norris, de a tévénk maradt. 

Hogy ez tulajdonképpen az áruházlác álláshirdetése, vagy valami más célt szolgál az nem derült ki. Mindenesetre vidám. Rettenetes, de vidám.

A másikra a tíz éves gyerekem hívta fel a figyelmem. Oda-vissza tudja a Nemzeti dalt, ráadásul éppen egy ünnepi műsorra készül az osztályával, vagyis érzéken a március 15-i témakörre. Először nem hittem a szememnek és a fülemnek. Gondoltam elcsúszott a kép és a hang, de nem. Ez kérem az, aminek látszik. Jön a Terminátor és sétálgat a golyózáporban, miközben a narrátor többek közt szavalja a verset. 

Mindez hol? A Mozi+ csatornán, amely a TV2 csoport tagja, vagyis Andy Vajnáé. Mondjuk a többek között a Terminátor első részével is híressé váló amerikai-magyar producer elég jó abban, hogy harmatgyenge munkatársakat alkalmaz – akinek nem inge… –, de ezt a bárdolatlanságot a munkatársaitól nem vártam. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/35971/pics/lead_800x600.png

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?