Blogolj!

Gundel Takács Gábor a távozásról beszél, de már az utódlásán gondolkodnak – szavazás

Kecskés István

Mint azzal már korábban is foglalkoztunk Gundel Takács Gábor távozik az MTVA-tól, vagyis a Maradj Talpon! című műsornak új vezetőt, az M4Sportnak pedig új riportert kell keresnie. Gundel Takács Gábor terjedelmes interjút adott az origo.hu-nak, s szörnyű képet festett a köztévé állapotairól. 

A riporter elmondta, hogy hosszú folyamat előzte meg a felmondását, de arról is beszélt, hogy mi volt az ami miatt meghozta a döntését. 

Az utóbbi időben szakmai kérdésekben, illetve az MTVA által ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban használt kommunikációs megoldásokban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudtam egyetérteni. 

A Maradj talpon! az MTVA egyik legnépszerűbb műsora, amely az elmúlt időszakban több átalakuláson ment át, egyszerűsítve korábban kétszer is lecserélték a háttércsapatot. Ennek persze komoly visszhangja volt, ami majdnem minden esetben úgy vonult be a köztudatba, hogy már megint balhé volt Gundel műsora körül. 

Ott én voltam a kirakatban. De úgy születtek meg bizonyos döntések, hogy engem nem kérdeztek meg, a sajtóból értesültem ezekről. Aki ezeket a döntéseket meghozza, nem ismert a nézők, az újságolvasók előtt. Ők csak azt mondják, hogy a Gundel műsorában megint áll a bál. Egy szórakoztató műsorban áll a bál? De tovább kell mennem. Az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam. 

Gundel Takács Gábor elmondta azt is, hogy szerinte januárban több olyan dolog is történt, amit méltatlannak érzett, ráadásul úgy véli, hogy rossz döntéseket hoztak a vetélkedővel kapcsolatban – ráadásul ezekről a műsor "arca" csak utólag értesült. A műsorvezetőnek felajánlották, hogy a Maradj talpon! elhagyása után maradjon az M4Sporton, ám ezt nem vállalta. 

Nekem nem egyes műsorokkal volt bajom, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik. 

Karakán, egyenes vélemény. 

Ugyanakkor a Maradj talpon! műsorvezető nélkül nem mehet tovább. Iparági pletykák arról szólnak, hogy két esélyes van arra, hogy átvegye ezt a szerepet, egyik jobb mint a másik. 

Az egyik jelölt Héder Barna. Ő jelenleg az M4Sport főszerkesztője. Bár korábban vezetett már televíziós játékot, valamikor a kilencvenes évek elején, Palik Lászlóval párban az Ötödölő című betelefonálós játékot. Valahogy a Maradj talpon! nem Héder Barna sítlusa, de mindenképpen neki kell adni a műsort, ha igazak a hírek, hogy a másik esélyes Kovács "Koko" István. 

Az egykori csodás ökölvívó – olimpiai bajnok, profi világbajnok –, a sportolói karrier után kezdett bele a televíziós karrierbe. A boxolóként szerzett népszerűsége miatt az elfogadottsága nagy, de az erölködő műsorvezetői stíulsa idegesítő, ha ő lesz az utód, akkor biztos nem nézem többet a műsort – persze ízlések és pofonok. Ráadásul ugye Koko és a talpon maradás sokáig szoros kapcsolatban volt a ringben, de aztán jött egy Chacon nevű fiatalember és kicsúszott a magyar bunyós lába alól a talaj.

Nyilván nem várható az MTVA-tól ebben a kérdésben racionális döntés, de talán az lenne a legjobb, ha megszűnne a Maradj talpon!, hiszen valóban Gundel Takács Gábor műsora. Héder Barna és Kovács István sem tudná hozni ugyanazt a szintet népszerűségben. 

Mi legyen a Maradj talpon! sorsa?

Szavazok
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33961/pics/lead_800x600.jpg
Gundel Takács Gábor,Héder Barna,Kovács "Koko" István,Maradj talpon!,MTVA
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?