Blogolj!

A bulvármajmok bolygója

Na de most aztán tényleg vége mindennek! Csúcsra jár a magyar bulvársajtó! (Bár ebben a szóösszetételben a sajtó szó használatát minden jóérzésű újságíró kikéri magának!)

Az egész úgy kezdődött, hogy: Szakított Király Viktor és párja. Legyen az a pár akárki. Elárulom, Nagy Rékának hívják és nem a húrelmélettel foglalkozik, valamint a tulajdonságai között nem szerepel a szavahihető jelző. Ez már a Twitteren írt üzenetéből kiderül – mert hol máshol jelentenénk be egy szakítást? – rögtön az első mondatból:„Nem szoktam a magameletemrol beszelni,aki ismer,ezt tudja:)”.

Aha! Majd így folytatja az, aki nem beszél a magánéletéről: „,Először es utoljára holnap reggel a Mokkaban beszelunk errol Viktorral,en itthonról,Ő New Yorkbol”.

Csak én érzékelem a logikai bukfencet? Na meg Réka volt nyelvtan és irodalom tanára biztosan égeti már a diplomáját, ezt a helyesírást látva. Mindenesetre trendi a csaj, mert egy mesés idézettel zárja üzenetét.

Majd folytatódik a tragédia-cunami! Azt írja a velvet.hu: „Valami van a levegőben, mert a szerelmesek ünnepe után egy nappal, Király Viktor és Nagy Réka szétválása után újabb szomorú hírről kell beszámolnunk: Zimány Linda és Kedves Ferenc is szakítottak. Zimány és Kedves még 2015 végén jött össze, azonban bő egy év után már kialudt a szerelem lángja kettejük között”.

Na de komolyan, mikor lett ilyen költői a bulvárnyelvezet? Egyébként a szerelem lángja? Elmúlt, ami nem volt!

De itt még mindig nincs vége. Ahogy Eötvös Gábor zenebohóc mondaná: „Van másik!”.

Nyugtatózta magát a TV2-nél Tatár Csilla - írta meg a Bors szerdai számában.

Ez csak egyetlen nap termése. És közel sem az egész, csupán szemelvények. A magyar bulvársajtó pedig tonnaszám tolja ezt a sok trágyát. Mindezt úgy előadva, mintha egy armageddon ehhez képest maga lenne a piknik a családdal és a barátokkal! Az egyiptomi tíz csapás csupán apró kellemetlenség! Még szerencse, hogy már Király Viktorék szakításakor elraktam minden szúró- és vágóeszközt.

De fordítsuk komolyra a szót. Ez a sok hazug, semmirekellő percember miért érzi szükségét, hogy valahol mindig megjelenjen róluk valami? Bármi.

Hogyan alacsonyodhat egy magát újságírónak tartó valaki, hogy ezekről a szellemi toprongyokról írjon nap mint nap?! Bármit.

Már több mint száz éves az a gondolatkísérlet, amely szerint egy nagy létszámú majomcsoport elég sokáig gépelve előbb-utóbb megírná Shakespeare műveit. Nos, a mi majmaink erre képtelenek lennének, számukra Király Viktor, Zimány Linda szakítása az irodalom csúcsa. Csak az a baj, hogy minden nap megírják. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33930/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?