Blogolj!

Félelmetes, mennyi marha van a világhálón!

Kecskés István

Sopront fellobogózták. A város egyik utcája egyik reggelre tele lett horogkeresztes zászlókkal. Az ember – ha van egy csöpp esze –, akkor azonnal kitalálja, hogy a városban filmet forgatnak, ami vélhetően a II. világháború előtt, vagy alatt játszódik. Ugyanakkor vannak olyanok, akik azonnal fasizálódásról, magyarországi nácikról ír a közösségi oldalon és még az unokák jövőjéért is aggódik. 

Nem kell. Legalábbis ebben az esetben semmiképpen sem, hiszen valóban filmforgatásról van szó. Egészen pontosan a The Crown című sorozat stábja dolgozik Sopronban. A filmes berkekben csak a világ legdrágább alkotásának titulált széria néhány részletét készítik a városban. A The Crown első évadja Erzsébet királynő korai éveiről szólt. A széria egyébként legutóbb megnyete a legjobb drámai sorozatnak járó Golden Globe díjat. 

A sopronmedia értesülései szerint a leghűségesebb városban temetési menetet ábrázoló jelenetsort vettek fel. Ebben a Windsor-ház német ágának repülőgép-balesetben meghalt tagjaitól vesznek búcsút – a forgatókönyv szerint – Darmstadtban. 

Szóval kár volt aggódni, de az azért valóban félelmetes, hogy mennyi marha van a világon. 

Sopron a FORGATÁS alatt (mindenamisopron.hu)

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33915/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?