Blogolj!

Hazudnak a veronai tragédiáról!

Kecskés István

Van, akiknek semmi és senki sem szent. Nem tisztelik a gyászt, nem tisztelik az áldozatokat, a sérülteket, a családokat. Ők, illetve ezek semmit sem számítanak azoknak az oldalaknak, amelyeknek csak az a fontos, hogy sokan lájkolják azt a szennyet, amivel elárasztják az internetet. A veronai balesettel kapcsolatban hazugsággal sokkol egy kamu oldal. 

"Döbbenetes! Megvan a felelős a Veronai tragédiában! Nem baleset volt! Nagyon ki fogsz akadni!" – harsogja ez a netes mocsadék. Videót is kínál, amit mindjárt mutatok, de természetesen a film csak akkor nézhető meg, ha az ember megosztja a Facebookon ezt a szennyet. (Javaslom ilyenkor a megosztási beállításoknál a "Csak én" opciót bejelölni, mert ha így osztjuk meg, akkor senki sem látja és nem néz hülyének minket, mert baromságot posztolunk.)

A videó egy ATV Híradó részlet – itt elérhető –, amiben a rettenetes tragédián túl, semmi döbbenetes nincs. Arról végképp nem esik szó, hogy a tragédia nem baleset volt – a lájkvadász oldal címe azt sugallja, hogy szándékosság előzte meg a tragédiát –, így aztán az ember, leszámítva persze a normális sajnálkozást, nem is akad ki. 

Mikor szüntethetőek meg ezek az oldalak? Nem tudni. A Facebook ma már sok mindent szabályoz, de a kamu tartalmak ellen nincs eszköze. Szomorú. Így aztán hazudhatnak folyamatosan, tekintet nélkül a gyászra, a családokra, az emberi érzésekre. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33710/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?