Blogolj!

Trump visszaadja nekünk Erdélyt

Korunk médiavilágának legnagyobb rákfenéje az álhírek nehéziparszerű gyártása és terjesztése. Elképesztő mennyiségben ömlik ránk az ellenőrizetlen tartalom és a közösségi médiák tétlen közreműködésével a naívan gyanútlan fogyasztók millióit lehet megtéveszteni. Az álhírek mennyisége elérte azt a kritikus tömeget, hogy képesek azok a társadalom viszonyait alapvetően befolyásolni akár olyan fajsúlyos ügyekben is, mint a politikai választások. Nem csoda, hogy a legnagyobb online tartalomszolgáltatók és közvetítök - még ha vonakodva is - szűrő algoritmusok kidolgozásába fogtak.

Egyes álhírek egészen hihetően hangzanak, hiszen akkor lehet a legjobban manipulálni, ha életszerűen csúsztatunk, egyesek viszont az abszurditás erejével csavarnak az együgyűbb fogyasztók agytekervényein. Ez utóbbi kategória egyik nehézsúlyú bajnoka a legkedvesebb szomszédunkból érkező kamu, hogy Trump és Putyin Orbánnal szövetkezve hamarosan végrehajtja a páneurópai mestertervet, és felborítva a világpolitika nehezen elért és pengeélen táncoló egyensúlyát, Magyarországhoz csatolják Erdélyt. Ezért érkezik hozzánk ilyen sietősen februárban Putyin, és az Air Force One GPS rendszerére is telepítették már az iGo legfrissebb verzióját, hogy kurrens magyar térkép legyen rajta. Minden bizonnyal Szijjártó Pétert, a Kárpát-medence öklét minden bizonnyal meghatározó külügyi vezetőként őrzi majd a kollektív emlékezet, de még tőle is lehetetlen teljesítmény lenne egy hasonló diplomáciai bravúr abszolválása. És hát Trump úrról is nehéz elképzelni, hogy az éppen csak langyosodó huzatú ülésében ülve, az Obamacare annulálása és a mexikói fal áramvonalasítása között romantikus nosztalgiával gondol a történelmi Magyarországra.

Az agymenést a hétpróbás román lájkvadász oldal, a dcnews.ro követte el, amit gyorsan átvettek a magyar zászlót csak wc papírként használó helyi véleményformálók is, tovább hergelve az ilyen hírekre amúgy is ugró felebarátainkat.  Ugye ott is mindig jól jön az ország katasztrófális belpolitikai állapotait elfedő kiadós magyarozás, amivel el lehet fedni a kormányzás hiányosságait. Mondanunk sem kell, hogy tizes skálán tizeneggyes erősségű kamuról van szó, amit tűzzel-vassal ki kell írtani a világháló minden szegletéből.

Mi halandók persze nem nagy tehetünk mást, mint nyitott szemmel közlekedni az interneten és mindig a megfelelő forráskritikával tájékozódni, de ami a legfontosabb, amennyire lehet a szerényebb rutinnal bíró ismerőseink figyelmét is hívjuk fel. Hiszen ha a átvágjuk az álhír láncot, elapad a hülyeség is.

A dcnews.ro-nak meg az édesanyja picsáját.

4
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33345/pics/14851093291671691_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Jutka 2017-01-23 20:22:35
"Eli 2017-01-22 21:34:23 A magyarországiak ettöl jobban félnek mint a románok."
Ezt ki mondta neked? Legfeljebb a magát baloldalnak neveztető gyülekezet. A magyar magyarok ettől nem félnek, sőt végre rendeződre egy, nem a nemzetünk érdekeit képviselő történelmi gyalázat.
Válaszolok
Eli 2017-01-22 21:37:31
Hogy valami készülôdik, az biztos! Putyin akcióba lépik, Trump meg szemethuny. :)
Válaszolok
Eli 2017-01-22 21:34:23
A magyarországiak ettöl jobban félnek mint a románok. Nem kell Magyarorszégnak Erdély, merthát rövidtávon nem lenne olyannyira jó. Dehát mivelhogy hosszú távlatokban kéne gondolkodni, nagyon feldobná az egész magyar nemzetet.
Válaszolok
Jutka 2017-01-22 21:19:51
Mire ez a tiltakozás? Ha már a románok is ennyire akarják, hajtsunk fejet...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?