Blogolj!

Kis Grófó a Nemzetiben – több mint bűn

Kecskés István

Amikor Krajnyák Zsuzsa kerekesszékes vívó a helyére indult az Év sportolója gálán átvett jutalmával és megszólalt aláfestő zenének Kis Grófó Nézését meg a járását firtató dala, akkor nem hittem a fülemnek. Ilyen nincs is. Király Gábor is megkapta, hogy amilyen hülye úgy szeretjük, de ez legalább egy kicsit vicces. Kis Grófó nem az. 

A nézését meg a járását – dúdolta magában egy ország, miközben nézte az M4 Sport – Év sportolója díjátadó gálát a közszolgálati sportcsatornán.

Ez a "remek" dallam volt az egyik aláfestő zenéje annak, amikor a díjazottak egy része a vázájával a kezében éppen tartott vissza a helyére. Vonatkoztassunk most el attól, hogy Kis Grófó szerzeménye a magyar zeneipar egyik sötét mélypontja, hiszen ez ízlés dolga. Ugyanakkor a csütörtök esti gálát a Nemzeti Színházban rendezték.

A nemzetnek, a színházában. Oda talán nem való ez a zene.

Csodás emberek, nagyszerű sportolók kapták meg a méltó elismerésüket.

És aláfestő zenének ezt a mocskot.

Krajnyák Zsuzsa, az év fogyatékkal élő sportolója kategóriában győztes kerekesszékes vívó is erre a dallamra bicegett vissza a helyére.

Ezt nem is minősítem.

Mert az még talán befelér, hogy az év labdarúgója díjat kapó Király Gábor méltatása után, Kowalsky meg a Vega, "Amilyen hülye vagy én úgy szeretlek" című dalának zenéjét hallgathattuk. Egy olyan kapusról van szó, akiről sokan mondták már, hogy bolond és tényleg így szeretjük, vagyis akár ez még vicces is lehetett volna. Hogy Szabó Tünde sportállamtitkár és Szöllősi György a sportújságíró szövetség elnöke is erre a zenére vonult be jutalmat átadni megint nem a legszerencsésebb választás volt.

A közvetítésben a végén hallottuk, hogy miért nem volt az igazi Berkesi Judit nézése és járása: szorította a cipő és egy ország hallhatta, hogy amikor levonult a színpadról megjegyezte, hogy most azonnal leveszi a lábbelit.

Az, hogy ezt hallhattuk csak egy baki volt. Kis Grófó dallamának megidézése több volt, mint bűn, az bizony hiba volt.

Kár érte. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/33105/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?