Blogolj!

Távkapcsolóval a kézben: kultúrmocskot kaptak az Invitel előfizetői

Kecskés István

Amint arról már szó volt január 1-től nem szerepel az Invitel kínálatában az  Animal Planet, a Discovery Chanel, a Discovery Showcase, a Discovery Science, a DTX, a ID Xtra, az Eurosport 1, az Eurosport 2, az Eurosport News és a TLC., de a szolgáltató gáláns volt, hiszen adott helyette egy csomó mindent.

Mondjuk bevallom, hogy kedd este kapcsolgatva a tévét azt hittem, hogy az Animal Planet maradt – tudják, ez az állatos csatorna –, de aztán kiderült, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mert embereket néztem. A Sláger TV-n belefutottam az "Eszem-iszom, dínom-dánom" című egészen aljadéknak tűnő összeállítás végébe. A helyzet a következő volt: egy betyárnak öltözött faszi – teljes nevén: A jó Lacibetyár! –, aki nem csinált semmit kackiás bajusszal, korabeli ruhába öltözve azt dalolta, hogy "Jó estét kívánok, megjöttek a balatoni betyárok!". Ne akadjunk meg azon, hogy "balatoni" betyárokról énekelt, pedig eredetileg Fráter Lóránd kiváló nótaszerző még a fehérvári huszárokról dalolt, de ezen most ne hőzöngjünk, már csak azért se, mert aztán még felvett néhány ruhadarabot, majd átugrott a második strófára: "Jó reggelt kívánok, elmennek a balatoni betyárok!"

Tette mindezt Ökölvívó István – nem vagyunk mi olyan jóban, hogy Bunyós Pityunak hívjam az egykori bokszolót – lelkes mosolygása és Kis Grófó bíztató tapsa mellett. Lehet, hogy volt még ott más, ebben a szubkultúrában elképesztően népszerű, érdekes művész, de én csak a jéghegy csúcsát ismerem.

Legalább nekik jó a kedvük – benne vannak a tévében

Nem hittem volna, hogy 2017-ben erre a legalja zenei műsorra még szükség van. Amikor egy kamubajuszos, műbetyár dalolászik egy korábban erősen közepes bokszoló műsorában, s mindehhez biodíszletként mosolyog és tapsol Kis Grofó.

Az Invitel által adott új csatornák közül kétségtelenül ez a legalja, de mondjuk a Humor+ is megér néhány mondatot – misét maximum csak annak a lelkiüdvéért kell mondani, aki ezért (is) vette el az EuroSportot tőlünk. Csupa másod, vagy inkább harmadvonalbeli leginkább amerikai "vígjáték" sorozatot adnak. Például a Joey-t, ami ugye a Jóbarátok folytatása is lehetett volna, ha nem bukik akkorát néhány évvel ezelőtt, mint egy ház. Aztán ott van a Cleveland Show, amit a Family Guy alkotói valószínűleg csak azért rakta össze, mert nem tudtak magukkal mit kezdeni jódolgukban. Aztán jönnek a szokásos körök: Simpson család, Rém rendes család és társai.

Nem mondom, hogy naponta néztem a Discovery Chanelt, vagy éppen az Animal Planetet, de azért az EuroSportra ránéztem, amikor mondjuk a Bayern München, vagy éppen a Hertha meccseit közvetítették. Most ezek már nem lesznek még másfél évig (hűségidő…) és még az sem vigasztal, hogy immár HD-ban nézhetem a Barátok köztöt. 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32935/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?