Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Simicskáék feltalálták a Facebookot!

Elindult a Helyi Válasz internetes portál – a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. adja ki, vagyis Simicska Lajos cége –, amely nem kevesebbet tűz céljául, mint azt, hogy regionális alapon is szolgáltat híreket, vagyis a főoldalon minden megyét felsorolnak, s a feliratok alatt csak válogatni kell a hírek között. 

Bevallom egy kicsit megzavart, hogy a szerdai üzemanyagár-emeléssel kapcsolatos híreket Somogy megyénél találtam meg, de nyugi nemcsak a kaposváriakat, vagy a zákányiakat érinti ez a változás, hanem mindannyiunkat. 

Persze nem is ez a lényeg – a benzin és a gázolaj árváltozását már megszokhattuk, hol fel, hol meg le… –, nézzük inkább címlapot, amelyen a Fejér Megyei Hírlaptól kirúgott újságírók merengenek azon, hogy vicces dolog beleírni egy cikkbe a megjelenés előtt hülyeségeket, vagy sem. Az interjú amúgy még valamikor karácsony után jelent meg a mandiner.hu oldalon. Aztán harsogva hirdeti a címlap, hogy "Már szinte semmit sem ad ingyen az állam." Nem sokkal azután, hogy átvettem a térítésmentesen elkészített személyimet, gondoltam megnézem mi ez. Nem más, mint egy Magyar Nemzet cikk, amely a szociális ágazatról szól és amúgy az eredeti címe az, hogy "Jelentősen átalakul az idősgondozás" – vagyis igazából köszönőviszonyban sincs a Helyi Válasz által kreált címmel. 

Aztán a Helyi Válasz megosztott egy HVG cikket arról, hogy Rogán Antal sem tudja mennyibe került Orbán Viktor levele. De van a cikken még egy MNO-s írás és egy hirtv.hu-ról megosztott is. 

Fura. Ilyen rosszul menne az MNO-nak és a Hír TV internetes oldalának, hogy kell még egy felület, ahol megosztják a cikkeiket? Ennek így nem sok értelme van. 

Számomra fontos lenne még a Pest megyei Helyi Válasz, hiszen ez az a régió az országban, amelynek egyedüliként nincs önálló napilapja. Nos Pest megyében a vezető hír, hogy újságírókat rúgtak ki a Fejér Megyei Hírlaptól, valamint az, hogy Orbán Viktor mondott valamit az evangélikusoknak, amitől elhallgattak (forrás: index.hu). Pest megyében ezek szerint nincs idézhető lokális helyi sajtó, mert a többi megyei oldal összeállítása nem szól másról csak arról, hogy a régióban futó online lapok oldalait szemlézik. Remélem ez még csak az oldal tesztverziója, mert ez így, hogy cikkeket oszt meg valaki egy másik oldalon nem hiánypótoló. 

Emlékeim szerint van erre egy egészen jól működő, mindenki számára ingyenes alkalmazás, a neve: Facebook. Simicska Lajos és kollégái most ezt találták fel újra.

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32915/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?