Blogolj!

Kirúgások az interjúhamisítás után

A Fejér Megyei Hírlapot (is) kiadó Pannon Lapok Társasága meghallgatta a lap munkatársainak egy részét, majd a veszpremkukac.hu információi szerint az alábbi döntéseket hozta:

Egész napon át tartó kihallgatások után kedden az esti órákban a Pannon Lapok Társaságának felső vezetése döntést hozott az Orbán-interjú meghamisításának ügyében. Információink szerint azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, valamint Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Úgy tudjuk, Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének szintén felmondtak.

Ilyenkor fontos a kollegialitás!

Ha igaz, hogy részesei voltak egy interjú meghamisításának – tök mindegy kivel készült a beszélgetés, a bűn az csak bűn marad –, akkor megérdemelték és remélem, hogy soha többet nem kerülnek a média közelébe. Jegyzem meg teljesen kollegiálisan.

Persze a liberális értelmiség (már ha van ilyen) koncepciós eljárást emleget, a sajtószabadság lábbal tiprását említi. Amellett, hogy ez egy baromság, hiszen pont az (azok) rondított bele a sajtó kellős közepébe, aki átírt egy elkészült interjút, nézzük meg, hogy más szakmákra átfordítva mi történt.

– Az elkészült benzines autóba tudatosan gázolajat töltött valaki, miután a jármű legurult a szalagról.

– A megrendelt barna bútort, valaki a csomagolás után, de még a kiszállítás előtt szándékosan átfestette rózsaszínre.

– Az elkészült tortakrémbe egy arra járó szakács direkt nagyobb adag sót is kevert.

Három egyszerű példa. Mi lenne az eredménye ezeknek? Úgy rúgnák ki az érintett cégektől a munkatársakat, hogy a lábuk nem érné a földet. És mindenki hevesen helyeselne, mert az mégsem járja, hogy nem indul a kocsi, ronda a bútor, vagy sós a torta. Persze a liberálisok szerint az belefér, hogy valaki olyanokat ír az interjúalany mondatai közé, amiket nem is mondott – hiteltelenné téve ezzel a lapot, az újságírót és nem utolsósorban a nyilatkozót is – sőt lehet, hogy még röhögnek is a markukban, mert ez szerintük marha vicces.

Szerintem meg nem. És remélem, hogy ilyen vicc soha többet nem történik meg egy újsággal, szerzővel és interjúalannyal sem. Ezt kérem, amúgy kollegiálisan.

 

2
https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32793/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Robert válasza: Antónia bejegyzésére 2016-12-29 17:36:12
Elhiszem Angyalka, hogy nagyon egyszerü saját vélemény helyett egy nagyszerü ember valamely idézetét bemásolni de ez önmagában - saját részre igen - de számunkra sajnálatos módon nem közvetíti a tapintható ellenvetést, ami esetünkben meghatározná az Ön erkölcsi alapállását!!! Az Ön esetében ez, hallgatás helyetti : KÉNYSZER!!!
Válaszolok
Antónia 2016-12-29 14:31:49
"Köztársaságunk és a sajtó együtt emelkedik fel, vagy bukik el. Az ügyes, érdek nélküli, közszolgálati szellemű sajtó, amely képzett intelligenciával tudja, mi a helyes és bátor azt megcselekedni is, képes megőrizni azt a közerényt, amely nélkül a nép kormányzata hamisság és utánzás. A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga. A hatalom a Köztársaság jövőjének építésére az újságírók eljövendő nemzedékeinek kezében lesz."

Josph Pulitzer
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?