Nem volt telitalálat a hatos lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 3 (három), 6 (hat), 15 (tizenöt), 24 (huszonnégy), 27 (huszonhét), 35 (harmincöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.
Blogolj!

Átalakuló tévék, hülye viccek, nézettségi rekordok – 2016 a médiában II.

Kecskés István

Ha az életünk valamelyik területén, akkor a médiában semmiképpen sem volt unalmas a 2016-os esztendő. Az első részben Tvrtko, a herevasalós Berki Krisztán, Liptai Claudia és Gönczi Gábor volt a főszereplő, ebben a visszaemlékezésben szerencsére másoknak is jut hely. Média, 2016. II.rész.

Azurák Csaba sincs már képernyőn (Fotó: blikk.hu)

Április első napján minden vicc nélkül kirúgtak fél tucat embert a TV2-től, köztük volt a csatorna két húzóarca is Kárász Róbert és Dudás Ádám is. Hetvenkét órával később azt is bejelentették, hogy az Echo TV-től távozik a vezérigazgató Miki Tímea, a helyére a Gyárfás-féle Nap-keltéből ismert Hajdú Andrea érkezik, majd nem sokkal később megy is, de maradjunk a kronológiánál. A közszolgálati televízió sportcsatornája ezzel egy időben bővítette a kínálatát és a Ferencváros után a Puskás Akadémia is önálló műsort kapott.

Április 8-án újabb búcsúzót regisztrálhattunk a TV2-nél: Azurák Csaba ezen a napon vezette utoljára a Tényeket.

Csapó Gábor nem volt vicces...

Két napra rá kitört a balhé a Sport TV-nél is. Egy ország kapkodta a fejét Kiss László úszó szövetségi kapitány erőszakolási botrányával kapcsolatban, amikor a csatorna Heti helyzet című műsorában Csapó Gábor, egykori vízilabdázó a téma kapcsán egy vizespohárral demonstrálta az eseményeket. A másik vendég Gyenesei Leila öttusázótól kérte, hogy dugja bele az ujját egy pohárba, ám Csapó mindig elhúzta előle, erre azt mondta Gyenesei: „ez nem megy”. Mire Csapó: „Önnek is csak ennyit kellett volna mondania asszonyom!” Nem sokkal később a Sport TV elhatárolódott Csapótól.

Az M4 Sportnál is zajlott az élet: április közepén elköszöntek többek közt Mezei Dánieltől is, de bejelentették, hogy visszatér a képernyőre ifj.Knézy Jenő, ezzel együtt elvették az úszást a tehetséges Mohay Bencétől. Hiba volt...

Április 13-án kiderült, hogy Farkas Boglárka személyében a Hír TV-től érkezik az Echo TV új főszerkesztője.

A hónap végén ismét a TV2 volt a főszereplő, amikor 25-én bejelentették, hogy Marsi Anikó lesz a társa a Tényekben Gönczi Gábor műsorvezetőnek.

Aztán újabb magasságokba került a magyar valóságshow-ipar: a Viasat3-on elindult egy műsorfolyam, amelynek a szereplői pucéran töltötték az idejüket egy szigeten.

A Barátok közt rajongóinak nem kezdődött jól a május, hiszen másodikán bejelentették Rékasi Károly távozását a sorozatból, no de erre gyógyírt jelentett a TV2 új celebvetélkedője, a Drágám add az életed!, amelyben sztárpárok vetélkednek egymással.

Másnap gyászolt a csatorna, hiszen elhunyt a Tények egyik alapító tagja Wells Péter Mátyás. A tragédia kapcsán a Sztárklikk érezte úgy, hogy bele kell rúgnia egyet az elhunytba, akit kábítószer-fogyasztással vádolt meg.

Május 5-én Zelinka Ildikó is megtudta, hogy elhagyja az M4 Sportot, öt nappal később az MTV A dal-versenyét megnyerte egy Freddie nevű fiatalember, aki ezzel kijutott az Euroviziós Dalfesztviálra. Legalább megismertük, mert eddig nem tudtuk, hogy van.

Május amúgy a tervezések hónapja volt: a TV2 bejelentette, hogy új csatornákat indít, az egyiket például Izaura TV néven. Az RTL meg már az őszi X-Faktort tervezte, s bejelentette, hogy Bye Alex és Puskás Peti is mentor lesz.

És ha mindez még nem lett volna elég, május vége súlyos csapást mért a tévénézők millióira: az ATV-n megszűnt Friderikusz Sándor műsora.

Őket néztük a legtöbben a tévében

Ennél is meglepőbb volt, hogy a karakteres véleményéről ismert Szaniszló Ferenctől június 2-án megvált az Echo TV. De az év hatodik hónapja nem a politikáról, hanem a sportról szólt még a média világában is. A labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt a TV2 bemutatta a Még 50 perc című dokumentumfilmet – amit az első magyar győzelem után újra műsorra kellett tűzni, mert akkor már sokkal többeket érdekelt –, majd az M4 Sport minden nézettségi rekordot megdöntött a magyar válogatott mérkőzéseinek közvetítésével, a belgák elleni nyolcaddöntőt közel három millióan nézték.

(folytatjuk)

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32789/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?