Blogolj!

Kirúgásokkal és átalakításokkal kezdődött 2016 a médiában

Ha az életünk valamelyik területén, akkor a médiában semmiképpen sem volt unalmas a 2016-os esztendő. Óriási átalakulások, nagy bukások és sikerek tarkították az esztendőt. Az első negyedév főszereplői a kereskedelmi tévék és az ő "celebeik" voltak. Média, 2016. I.rész.

Januárban jelentette be az RTL Klub, hogy új beszélgetős műsort indít: Magyarul Balóval címmel, Baló György vezetésével. Ezzel a csatorna újabb frontot nyitott, hiszen a híradója korábban is ezerrel ekézte a kormányt, ettől a műsortól sem számíthattunk másra. Közben a TV2-nél is zajlott az élet, az év első hónapjában Liptai Claudia állása került veszélybe, a hírek arról szóltak, hogy parkolópályára helyezik a színésznő-műsorvezetőt.

No, de aztán beütött a február és jöttek a hírek Berki Krisztiánról – nem a rendesről, hanem az egykoron közepesnél gyengébb képességű futball-kapusról, aki a sportot (és a felettébb furcsa sportvezetői létét) befejezve celeb lett –, akit ezúttal a NAV tett feketelistára, mert 10 milliónál is többel tartozott az adóhatóságnak. Ettől nem sokan lettek idegesek, attól azonban rengetegen nyugodtak meg, hogy február 5-én a TV2 bejelentette, megvette a Szulejmán folytatását.

Egy hétre rá Bochkor Gábor a rádióműsorában szólt be a túlsúlyos nőknek, mert ők szerinte "leszarják" a kapcsolatukat. Lett is belőle balhé szépen.

Aztán február 15-én először került a figyelem középpontjába az akkor még a TV2-nél dolgozó Vujity Tvrtko. Akkor éppenséggel azért, mert elindította a "Fotózkodj egy csekkel!" akciót, amelynek keretében öt napon át, naponta 20 ezer forintot küldött el egy általa kiválasztott, szegényeket segítő szervezetnek.

Ábel Anita február 19-én jelentette be, hogy átigazol az RTL Klubtól a TV2-höz, nem sokkal később követte őt Gönczi Gábor is, aki a Fókusz helyett inkább a Tényeket akarta vezetni a jövőben.

Február 22-én bejelentették, hogy megszűnik a Frizbi, de azt is hozzátették, hogy Hajdú Péter hamarosan új műsort kap majd.

A hónap végén pedig Vujity Tvrtko hagyta el a TV2-t, no, nem önszántából, de legalább végkielégítés nélkül.

A március megdöbbentő hírrel kezdődött, mert kiderült, hogy Berki Krisztián heréje még mindig ráncos és el is ment vasaltatni. Ennél csak kicsit volt fontosabb, hogy a hónap közepén bejelentette a TV2, hogy új tehetségkutatót indít Kismenők címmel, Ördög Nóra és Till Attila műsorvezetésével.

Március utolsó harmada nagy bejelentéssel indult: új főszerkesztőt kapott az origo.hu György Bence személyében. Ezzel lényegében lezárut a portált korábban megvásároló New Wavw Media és az Origo csoport összeolvadása. 

Március 22-én aztán sajtótörténeti esemény történt: a TV2 Tények című műsora véletlenül élőben kapcsolta az RTL Klub híradóját.

A hónap és a negyedév végét az RTL vitte: előbb bejelentették, hogy D. Tóth András kerül a Fókuszba Gönczi Gábor helyére és az is kiderült, hogy az X-Faktor korábbi zsűrijéből mindenkit kirúgtak, csak Tóth Gabi maradt meg a "régi" mentorok közül.

(folytatjuk) 

https://media.blogstar.hu/./pages/media/contents/blog/32773/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?